Bugün İtibari İle Belediye İşletecek

Bugün İtibari İle Belediye İşletecek

Bugün İtibari İle Belediye İşletecek

Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri olan halk dilinde beyaz otobüslerin devri resmen bitti. Bugün itibari ile Düzce içinde ki tüm hatları Düzce Belediyesi işletiyor.

 24 Kasım 2009’da dönemin Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından özel bir törenle kamuoyuna tanıtılan halk dilinde Beyaz otobüsler’in devri 26 Kasım 2019 tarihinde resmen sona erdi. 18 Beyaz otobüs artık garajlardaki yerini alırken, Düzce Belediyesi hatlarda yeni düzenleme yaptı. Konu ile ilgili yeni ihale yapılma sürecine girildi. Fakat hatlarda sıkıntı oluşmaması adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 8 uzun otobüs ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 5 küçük otobüs Düzce’ye geçici olarak gönderildi.

 

Otobüsler hatlarda çalışmaya başladı. Bazı hatlarda 15 dakikada bir olan otobüsler, yeni düzenleme ile yarım saatte bir oldu. Kısa hat olarak tabir edilen, Günbaşı, Yahyalar gibi hatlara da küçük otobüsler verildi. Kalıcı Konutlar hattına ise daha önce Düzce Belediyesi’ne kazandırılan körüklü büyük otobüsler geçirildi. Memur-Sen Hattında çalışan beyaz otobüslerde artık uzun otobüslere çevrildi. Yeşil otobüsler ise Üniversite hattında çalışmalarını sürdürüyor. Yeni düzenlemeler ile otobüs hatlarında sıkıntının yaşanmaması bekleniyor.

Yeni ihale için çalışma başlatıldı

En son 24 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen otobüs ihalesi 26 Kasım 2019 itibari ile sona erdi. Düzce Belediyesi ulaştırma Müdürlüğü ekipleri ve ilgililer yeni otobüs ihalesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak ihaleye çıkılması beklenirken, yeni ihalenin 2-3 ay gibi bir süre içerisinde yapılması ve Düzce Belediyesi’nin tüm hatlarında yeniden düzenlemesi yapılacağı öğrenildi.

Otobüsçüler otobüslerini satmaya başladı

Resmen bir devirin bitmesinin ardından Beyaz Otobüs şoförleri de otobüslerini satmaya başladı. Düzce içinde binlerce yolcu taşıyan otobüsler artık galeride yeni alıcısını bekliyor. İnternet sitesi üzerinden satışa koyulan otobüsler 75 bin TL’den alıcısını bekliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.11.2019
08:25

düzce çevre felaketinden kurtulmuş hele şükür. bu beyaz otobüsler resmen 10 numara yağ işe çalışıyordu kara tren gibi duman çıkarırdı iyi olmuş

Katılıyorum   Katılmıyorum
%63,67
kaan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.