Hava Değişimi Balıklara Da Yaramadı

Hava Değişimi Balıklara Da Yaramadı

Düzce Merkez’den geçen derede yaşanan balık ölümleri paniğe neden oldu. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları incelemenin ardından ölümlerin hava değişimine bağlı olabileceğini belirtirken mahalle sakinleri ise ölümleri kirlilikten olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı. 

  Düzce Merkeze bağlı Karahacımusa Mahallesi’nden geçen Karaca Deresi içerisinde yaşanan toplu balık ölümleri, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Mahalle sakinleri, balıkların dere içinde öldüğünü görünce durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdiler.

Balıkların öldüğü dereye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir, yaptığı ilk incelemede suda gözle görülen bir kirlilik olmadığı ve havaların aniden ısınmasından kaynaklı olarak hava değişiminden ve su debisinde yaşanan düşüşe bağlı oksijen eksikliğinden dolayı balık ölümleri yaşandığını tespit etti. Telefon ile durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal’a bildirerek bilgi verdi.

Karahacımusa Mahallesi sakini Vedat Uyanık ise bölgede toplu balık ölümlerinin olmadığını belirterek; “Daha önce böyle bir olay görmedik. Korona virüs sebebiyle mahalle dışına çıkamadığımız için dere kenarında geziniyoruz. Derede balıklara bakıyoruz. Daha önce görmemiştim ancak bugün fark ettim. Derede çok sayıda ölen balık var. Ancak canlı balıklarda yüzüyor. Balıkların bir kısmının öldüğünü gördüm. Sanırım hava değişikliğinden olabilir. Düzce’de havalar aniden ısındı. Sıcakların aniden bastırması sonucunda olabilir. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelenler oldu ve baktılar. Onlarda suyun fazla kirli olmadığını söylediler. Zaten görünürde de çok fazla kirli değil kimyevi madde karşımı da görünmüyor. Balıkların ölmesi su kirliliğinden değil gibi geliyor” dedi.

  Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri gün içerisinde balık ölümlerinin sebebinin anlaşılması için dereden numune aldılar. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.05.2020
10:12

Bunlar çevreci değil,çevirmeci.Sen yetkilisin ,suya tepeden bakıp yorum yapamazsın.Şimdi tarım ilaçlarının yoğun kullanıldığı günler.Bu suda renk değişikliği yapmaz.Çevre müdürlüğü bu güne kadar hiç balık ölümlerinin sebebini açıklayarak ceza yazmış mı. Düzce batsın siz koltuğunuzda oturun.Zahmet olmuş gemeden de teşhisi koyardınız.LİYAKAT.!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,24
F Sönmez
13.05.2020
17:23

"Vatandas" yorumunda ne dediğin hiç anlaşılmıyor biraz açık konuş.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,00
düzceli
13.05.2020
12:02

Insanların hocalardan gidip aldıklarını bozmak için dereye attiklarını gözle göremezsiniz fakat şöyle bir gerçek var bunları gezin ellerinde ciddi dereceler yıkıma sebeb olacak anlayan bilir olağan şeyler var insanlık haddinin dışına bile çıkar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,30
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.