Bağımsızlık mücadelemizin sonucu

Bağımsızlık mücadelemizin sonucu

Bağımsızlık mücadelemizin sonucu

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Çakar mesajında 30 Ağustos’un esareti ve himayeyi kabul etmeyen kahraman milletimiz, bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadelenin sonucu olduğunu söyledi. 

Çakar, mesajına şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, hiç bir şekilde esareti ve himayeyi kabul etmeyen kahraman milletimiz, bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadelenin, zaferle sonuçlanmasının 97. yıl dönümünü yaşamanın, sevinci ve gururu içerisindeyiz.

Vatanımızın işgali karşısında tek vücut olan Türk Milleti, zafere olan inançla, azim ve kararlılıkla düşman karşısına çıkmış, şanla şerefle dolu tarihine bir yenisini daha katarak bu cennet vatanı bizlere emanet etmişlerdir.

Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan zorlukların son aşaması olarak, ülkemizi parçalamak isteyen hainlere karşı başlatılan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, geçmişte olduğu gibi bu günde Türk milletinin varlığını sürdüreceğinin kesin sonucunu yansıtmaktadır. Kazanılan bu zafer; milletimizin bağımsızlığı, hürriyeti, birlik ve beraberliği uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan her türlü saldırı karşısında göstereceği mücadelenin timsalidir.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna haklı mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, şerefli gazilerimizi şükranla anıyoruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.