Teknolojiyle Birlikte Çocuklarda Gelişiyor

Teknolojiyle Birlikte Çocuklarda Gelişiyor

Çilimli Anaokulu öğrencileri 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Alkışla Aydınlansın ismini verdikleri çalışmalarında el komutuyla yanıp sönen lamba yaptı.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında verilen Kodlama Eğitimi ile Çilimli Anaokulu öğrencileri hayatı kolaylaştıracak projeler üretiyor.

Minikler son olarak bu haftaki kodlama dersinde “Alkışla Aydınlansın ” projesini hayata geçirdiler. Alkışla Aydınlansın projesinde öğrenciler ilk olarak kabloları heyecan ve merakla birbirine bağladı. Daha sonra el komutuyla açılıp kapanan lamba düzeneği geliştirdiler.

Ayrıca Çilimli Anaokulu minikleri gerçekleştirdikleri projenin hayatı kolaylaştırması açısından değerlendirmede bulunarak fikir ürettiler.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında öğrencilere verilen Kodlama Eğitimi öğrencilerin eğitiminde büyük bir yer tutmakta. Öğrenciler robotik kodlama yaparak bilim ve teknoloji alanında gelişmekte, 21. yy. becerilerinden yaparak-yaşayarak öğrenmeyle özgün fikirler ortaya çıkartabilmektedir.

Robotik Kodlama, okul öncesi çocuklarının bile artık bir robotu başından sonuna kadar tasarlayarak yönetebilmesini ön görmektedir. Çocukların hayal gücünü destekler, ince motor becerilerinin gelişimini sağlar, ortaya bir ürün çıkartma özgüveni ve heyecanını yaşatır ve kendi yaş gruplarının ilerisinde bir beceri göstermelerini sağlar.
 

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.