Düzce'de ki Eğitim Ne Durumda?

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 2019 yılı yatırım programında olan 24 bina projesinden 7’sinin tamamlandığını söyledi. 12 okul binası inşaatı için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yiğit, 5 projenin de ihale aşamasında olduğu vurguladı. 

Murat Yiğit, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de müteahitler ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizdi, Namık Kemal İlkokulu ile Beyciler Anadolu Lisesi binaları için yeniden ihaleye çıkılabileceğini kaydetti. 

 

Düzce’de görev yapan kadrolu öğretmen sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Yiğit, velilerede çocuklarının durumlarını takip etmeleri uyarısında bulundu.

 

DÜZCE’DE HER ALANDA OKUL MEVCUT

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısı ile değerlendirmelerde bulunan Murat Yiğit okul ve öğrenci sayıla ile ilgili şu verileri paylaştı: “Düzce'de 70 bin 713 öğrencimiz eğitim görüyor. Öğrenci sayımız sürekli artıyor. Okul öncesinde 8 bin 227, temel eğitimde 43 bin 497, orta öğretimde 18 bin 989 öğrencimiz var. İlimizde 318 eğitim kurumu mevcut. 29'u resmi, 10 tanesi özel olmak üzere 39 tane anaokulumuz var. 105 resmi 7’de özel 112 tane ilkokulumuz, 107 ortaokulumuz mevcut.  Bunlardan 7 tanesi özel, 3 tanesi de resmi bunların arasında imam hatip ortaokulları da var. 62 tane lisemiz var. Bunlardan 33’ü Meslek Lisesi, 2 tanesi özel lise. 26 tane Anadolu lisemiz var. Bunlarında 10 tanesi özel. Spor lisemizi açtık. Güzel sanatlar listemiz mevcut. Düzce’ye proje Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazandırdık. Puanla öğrenci alıyor. Her türden Okulumuz artık ilimizde mevcut. Özel Eğitim Meslek Lisemiz var. Bu da bizim için önemli.”

 

ÖĞRETMEN SAYISI HER YIL ARTIYOR

Düzce ve Akçakoca merkez haricinde kalan alanların zorunlu hizmet bölgesi olduğunu hatırlatan Yiğit bu sebeple öğretmen sayısının her geçen yıl arttığına işaret ederek “Öğretmen sayılarımızda artıyor. Düzce Merkez ve Akçakoca Merkez haricinde kalan alanlar zorunlu hizmet bölgesi. Başka illerden de öğretmenler zorunlu hizmetlerini yapmak üzere Düzce’yi tercih ediyor. Her il dışı atama döneminde eğitimci sayımız artıyor. Bu yıl ilimizden giden ve ilimize gelen öğretmen sayılarını karşılaştırdığımızda sayının 100 kişi arttığını görüyoruz” dedi.

 

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE İHTİYAÇ VAR

Özel eğitim alanında öğretmene ihtiyaç duyduklarını söyleyen Yiğit şöyle devam etti: “İlimize 180 sözleşmeli öğretmen atandı. Bu önemli bir gelişme. Bu atamaya ihtiyacızı vardı. Başta Yığılca ve Düzce merkez olmak üzere önemli ölçüde öğretmen açığımızı kapattık.  Bununla birlikte ve öğretmen ve idareci sayımızda 4 bin 700’ü buldu. Özel okullard açalışan 300’e yakın öğretmenimiz var.Böylece eğitimci sayımız 5 bini buluyor. Tabii ki hala ücretli öğretmen ihtiyacımız var. Merkezde yaklaşık 250 ücretli öğretmen çalışıyoruz. Özel eğitim alanında ilimize 30 tane öğretmen atandı. Ama yeterli gelmiyor. Bu alanda çok fazla öğretmen ihtiyacımız var.”

 

12 BİNA PROJESİ DEVAM EDİYOR

Yiğit, 2019 yılı yatırım programında olan 24 bina projesinden 7’sinin tamamlandığını dile getirerek “Bizim 2019 yatırım programında 24 tane projemiz vardı. 7 okulun inşaatı tamamlandı ve bu okullarda eğitim öğretim hizmeti verilmeye başlandı. Devam eden 12 tane projemiz var. 5 projemiz de ihale aşamasında” şeklinde konuştu.

 

NAMIKKEMAL VE BEYCİLER YENİDEN İHALEYE ÇIKABİLİR

Namık Kemal İlkokulu ile Beyciler Anadolu Lisesi binaları için yeniden ihaleye çıkılabileceğini ifade eden Murat Yiğit “Namık Kemal İlkokulumuz da bunlardan bir tanesi. Burada müteahhit ile ilgili yaşadığınız bir problem var. Bildiğim kadarıyla ihalesi feshedilecek. Bu işi Özel İdare yapıyor. Sonrasında yeniden ihale süreci başlayacak. Beyciler Anadolu Lisesi ile ilgili de müteahhit sorunu yaşıyoruz. Aslında bu Türkiye genelinde yaşanan bir sıkıntı. Sayın Valimiz konuyu önemle takip ediyor. Müteahhit devam etmeyecekse bu binamız için de fesih işlemi gerçekleştirilecek ve yeniden ihale edilecek. Biz bu sene sene başında 2 tane anaokulumuza eğitim-öğretime açtık. Biri Düzce Merkez Anaokulu, diğeri de Kaynaşlı’daki anaokulu” dedi.

 

YERLEŞTİRMELERDE SORUN YAŞANMADI

Yiğit öğrenci yerleştirmeleri ile ilgili bir problem yaşanmadığının altını çizerek “Öğrencilerin yerleştirilmesi ile ilgili bir problem yaşamadık. İlk etapta öğrencilerimiz tercihlerini yaptıkları yerlere yerliştirildiler. Daha sonra iki kez daha tercih işlemi yapıldı. Son aşamada herhangi bir okula yerleştirilemeyen 20 öğrencimiz kalmıştı. Onlarda bize dilekçe ile başvurdular. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan yerleştirme komisyonu marifeti ile bu çocuklarımızı da okulları ile buluşturduk” diye konuştu.

 

1. ve 2. Dönemde yapılacak birer haftalık ara tatillerin çocukların dinlenmesi açısından güzel olduğunu söyleyen Yiğit “Birer haftalık iki ara tatilin yapılacak olmasını güzel bir gelişme olarak karşılıyorum. Bu iki hafta çalışma takvimine eklendi. Okullar bir hafta erken açıldı. Bir hafta da geç kapanacak. Dolayısıyla iş günü anlamında bir problemimiz yok. Sadece çocuklarımız yazılılardan sonra biraz dinlenmiş olacaklar” şeklinde açıklama yaptı.

 

VELİLER ÇOCUKLARIN DURUMUNU TAKİP ETSİN

Velileri her zaman okullara beklediklerini vurgulayan Yiğit, beçceri tasarım atölyelerinin geliştirilmesi için de desteğe ihtiyaç duyduklarının altını çizerek “Velilerimizi her zaman okullarımıza bekliyoruz. Çocuklarının durumunu takip etsinler. Sadece okullarda verilen eğitim yeterli olmuyor. Velinin de desteği ile değerlerine sahip çıkan, başarılı çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız bazı problemler yaşayabilirler. Velilerimiz önyargılı davranmadan, sakince idarecilerimizi dinlemeli. Hem hayırsever vatandaşlarımızdan hem de velilerimizden destek bekliyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullarımızda beceri tasarım atölyeleri kurulmaya başlandı. Bu anlamda da Düzce’de gerçekten çok önemli bir yol kat ettik. Geçtiğimiz günlerde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensol ilimizi ziyaret etti. Atölyelerimizi gezdi. Belirlediğimiz yaklaşık 40 okulda kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atölyelerin daha fazla okulda daha iyi hizmet verebilmesi için destek bekliyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.