Fabrikalar satışa çıktı, işsizlik zirve yaptı

Fabrikalar satışa çıktı, işsizlik zirve yaptı

Düzce, bir dönem aldığı teşviklerle birlikte bir çok büyük fabrikaya ev sahipliği yapmış, istihdam sayesinde Düzceliler fabrikalarda evlerine ekmek getirmişti. Teşviğin bir öncekine göre daha da düşmesi ve işveren şartlarının zorlaşması ile birlikte Düzce’de fabrikalar bir bir satışa çıktı. Satışa çıkan fabrikaların çok büyük bir kısmının 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde olması ise dikkatlerden kaçmazken, işsizlik Düzce’de son yılların en yüksek zirvesine tırmandı. 
Bir dönem alınan teşvikler ile Düzce bir çok önemli markanın fabrikalarını Düzce’de ev sahipliği yapmıştı. Son düzenlemeler ile Düzce 6. bölgede olan Teşvikte 4. bölgeye geriledi. Haliyle teşvikten yararlanamayan fabrikatörler de Düzce’den bir bir ayrılmaya başladı. Boşalan fabrikalar ya satışa çıkıyor, yada bankalara borçlar nedeni ile hacizlik oluyor. Son olarak Düzce’den ayrılma kararı alan Venüz Giyim’in yüzlerce çalışanı işten çıkartıldı. Fabrikanın satılığa çıkarıldığı iddia edilirken, yüzlerce kişi işsizlik ile boğuşuyor. 

 

SİYASİLER VE İDARECİLERİN İSTİHDAM SÖZLERİ HAVADA KALDI KARIN DOYURMUYOR
Siyasilerin seçim dönemlerinde Düzce’ye binlerce kişinin istihdam olacağı fabrikaları getireceklerini açıklamalarının üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir hareket olmaması dikkatlerden kaçmadı. 2020 yılına girilirken yüzlerce işsiz işkur veya iş kulübüne başvurarak iş arıyor. İşverenlerin de iş gücü piyasasında ki zor şartları da duruma eklenince bir çok siyasinin verdiği istihdam sözü de askıda kalıyor. 


FABRİKALAR SATIŞ LİSTESİNDE ALICILARINI BEKLİYOR
Siyasilerin verdiği onca istihdam sözüne rağmen fabrikalar satış listelerinin başlarını zorlar gibi. Düzce 2. organize sanayi bölgesinde faaliyetlerini sürdüren bir mobilya fabrikası 49 milyon liraya alıcısını beklerken, Beyköy girişindeki bir kablo firması da 16 milyon 700 bin liraya satılıyor. Bunun dışında D-100 karayoluna cepheli İstilli Mevkiinde 15 milyon liraya, Doğanlı mevkiinde Faali durumda bulunan bir fabrikada 13 milyon liraya satılması planlanıyor. Gümüşova OSB’de çelik kablo üretimi yapan fabrika 12 milyon liraya, Gümüşoca D-100 karayolu cepheli bir başka faal fabrikada 10 milyon 500 bin liraya, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde 3 farklı noktada 10 milyon liraya, 6 milyon liraya ve 5 milyon 900 bin liraya fabrikalar satışa çıkartıldı. 


İŞSİZLİK TAVAN YAPTI
Fabrikaların satışa çıkması ile birlikte işsizlikte tavan yaptı. Düzce’de binlerce kişi iş aramaya başladı. Fabrikalar hem satış nedeni ile hem de iş gücü zorlukları nedeni ile eleman azaltımına gitti. Büyük markaların bile eleman eksilttiği dönemler de Düzce’ye acilen yeni bir teşviğin gelmesi yada yeni istihdam kapılarının açılması bekleniyor.

 

TURİZMDE DE SIFIR ÇEKİYORUZ

Ayrıca bunca satılık fabrikaya dahil istihdamın bir başka yönü olan Turizmde de sıfır çekiyoruz komşumuz Bolu turizim pastasının çileklerini yerken bizim Düzceyi tanıtma vakfı ve turizim acentalarımız da hac ve umre turizmi yapmaktan başka bir işe yaramıyor.Hal böyle olunca Düzce Efteni Otel çürümeye terkedilmiş halde beklerken başka turistik tesislerimizde satılığa çıkıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.01.2020
12:46

ALLAH kolaylık versin umarım bunlara gerek kalmaz satılan ne fabrika nede iş gerçek satılan o vakte kadar olan emek ve emekçilerin hakkı onlarin peşindeler satılınca anlarsınız.hainlik var.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,86
Vatandas
8.01.2020
12:10

Vekilleri işi düzgün tabi yine milletle uğraşacaklar hayatları kurtulmuş

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,50
İşsiz genç
8.01.2020
11:34

ALLAH'ın razı olmadığı işler var.oncelikli hayat kimlikler ve kameralar insanları hem hayat hem işlerinden soğutuyor.toplami ABD yandaslari var etrafinizda luzumsuz evrak ve kagitlari tutmayin temizlik lazim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,59
Vatandas
8.01.2020
11:31

Insanlar yer yüzüne ayak basarken bastığı yerde ne olursa olur sanıyor milletin sırtından kazandıkları paralarla uydu yapıyorlar tepelerine kim kazanıyor yermi havadaki uydularımı oda biter sizlerde bitersiniz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,83
Vatandas
8.01.2020
11:28

Akıllarla oynayanlar türemiş memlekette onlardan kurtulmak lazım.evdeki hesap çarşıya uymuyor zamanı umutları tuketiyorlar.bu kimlikler ihanettir.Bunu bilin.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,21
Vatandas
8.01.2020
11:26

Geç kalmadan bulaşmak ister insan ama akıl verenleri dinleyen yok asıl sahipleri varken akıllılar çok haddini aştı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,18
Vatandas
8.01.2020
11:23

Sebebi kurtulusu var bunlar bu kadar zulum yaparak nereye varcaklarini dusunuyorlar.Milleti evsiz soysuz bırakmazsa dertleri bu bedeli öderler.ama dost düşman ayıklanması gerek.kapidan giremezler.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%45,78
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.