Düzce Küçük Melen Çayı, insafsızca Kirletiliyor!

Düzcenin içinden geçen ,taşkın koruma çalışmaları mart ayı sonunda tamamlanan ve İstanbulun alternatif su kaynaklarından ,Efteni Gölüne dökülen Küçük Melen çayı bilinçsizce yapılan kazılar neticesinde oluşan çukurlar ve bu çukurlara çöp ve kimyasal madde içerikli çöplerin gece saatlerinde kaçak dökülmesi sonucu ,çayda kirlilik oranı artıyor.

 

Düzce çöplüğünün de olduğu bölgede bir türlü çözümü bulunamayan çöp sorunu ile büyüyen döküm alanı problemi gelecek nesiller için büyük bir risk oluşturuyor.

Mevcut çay yatağının ıslahının gerçekleştirilmesi neticesinde çevre temizliğinin sağlanacağı beklenirken, kaçak ve bilinçsizce eski yatak malzemelerinin alınmasıya ortaya çıkan devasa çukurların içine bu sefer de çöp ve bilinmeyen atık malzemelerle doldurulması ,içme suyu için kullanılan çayın kirlenmesine sebep oluyor.

 

Su temininden sorumlu İSKİ?nin yetersiz denetimleri ile Düzce Belediyesinin ilgisizliği ,çayın geçtiği şehirci kesimlerinde kirlilik had safhaya ulaşmış durumda.

 

DSİ 55.Şube Müdürlüğünün yetkililerinin girişimleri ve tüm müdahalelerine rağmen;gerek uyarı tabelaları ile (bölgede çöp dökülmemesi,suya girilmesinin yasaklanması)gerekse yazılı olarak uyarılarına ve fiili müdahalerle bir türlü önüne geçilmeyen sorun gittikçe büyüyor.

 

Çöplük bölgesine yakın ve çaya yaklaşık 70-80 metre mesafedeki malzeme alınan derin çukura bu gece arısı dökülen ve kötü koku yaydığı, içeriği bilinmeyen çöp nedeniyle telaşa kapılan vatandaşların şikayeti üzerine Jandarmanın bölgede geniş çaplı araştırmaya başladığı belirtiliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.