ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DEĞİŞİKLİK YAŞANACAK

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DEĞİŞİKLİK YAŞANACAK

Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte bazı bakanlıklar birleştirildi. Önümüzdeki günlerde birleştirilen bakanlıkların il müdürlüklerinde de değişimler yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bakanlıklar birleştirildi. Bu kapsamda Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile, Birleştirilen bakanlıkların yeni isimleri de belirlendi.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının birleştirilmesiyle Çalışma ve sosyal hizmetler ve aile bakanlığı oluşturuldu. Bu durumda Düzce?de  mevcut Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü görevinde bulunan Zeki Yıldırım ve SGK il müdürü Necmi Köroğlu?nun  durumları önümüzdeki günlerde belirginlik kazanacak.

Gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı ile ve orman ve su işleri bakanlığının birleştirilmesiyle tarım ve orman bakanlığı oluşturuldu. Gıda, tarım ve hayvancılık il müdürü Harun Kabaoğlu  ile Orman işletme müdürü Selçuk Yıldız?ın da değişimden nasıl etkileneceği bilinmiyor.

Ayrıca yeni sisteme göre, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlükleri kapatılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na geçirildi.  Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürleri ile Gençlik ve spor İl Müdürleri de düzenleme kapsamına girecek.  Düzce'de KYK Müdürü Kudret Koz ile Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'nin durumları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Yeni düzenleme ile, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birleştirilerek yeni ismi Ticaret Bakanlığı,

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Dışişleri Bakanlığı,

Maliye Bakanlığı'nın yeni ismi Hazine ve Maliye Bakanlığı olurken, bu bakanlıklara bağlı müdürlüklerin nasıl bir düzenlemeye gideceği de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

BİRLEŞTİRİLEN BAKANLIKLARIN BİRİM VE PERSONELLERİ

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan sosyal hizmet kuruluşlarının Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek esaslar çerçevesinde il özel idareleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilebilmesine imkan tanındı


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.