Hain Darbe Girişimine Millet Dur Dedi

Hain Darbe Girişimine Millet Dur Dedi

Hain Darbe Girişimine Millet Dur Dedi

Düzce'de 15 Temmuz Hain Darbe Girişimini anma etkinlikleri Cedidiye Meydanından Anıtpark'a düzenlenen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde Cedidiye meydanından Anıtpark meydanına kadar ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlara Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli, Celal Kasapoğlu, Dr. Cengiz Tuncer, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı´na düzenlenen saldırıda şehit olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan´ın babası Ramazan Baysan, siyasi parti İl Başkanları, STK temsilcileri ve il protokol üyeleri de eşlik etti.

Anıtpark meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden program Düzce Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği marşlarla devam etti.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda gençlerle bir araya gelen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü burada soruları yanıtladı.

"Türk Milleti Asil Bir Millet"

Anma etkinliklerin son bölümünde vatandaşlarla bir araya gelen ve darbe girişiminin yaşandığı dönemde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Dr. Faruk Özlü o gece yaşananları anlatarak "15 Temmuz 2016'da hükümet üyesi olarak görevdeydim 15 Temmuz aslında hükümeti devirmek üzerine yapılmış bir kalkışma girişimidir. O akşamı çok iyi hatırlıyorum. O akşam ben yurt dışında bir konferansa gitmek üzere arkadaşlarımla beraber çalışma yapıyordum. Bakanlıkta çalışırken korumalarım başbakanlıktan arandığımı ve bir hareket, bir kalkışma olduğunu, bakanlıktan ayrılarak güvenli bir yere gitmemiz söylendiğini bana ilettiler. Biz saat 10.30 gibi bakanlığı terk ettik. Başbakanlığa gittim. Başbakanlıkta bakanlardan gelenler ile toplantı yaptık. Bu toplantıda darbe girişiminin muhtevası hakkında bilgi almaya çalışıyorduk. Sayın başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tabi ki Ankara dışında. Biz orada Bakanlar kurulunda 5-6 bakan arkadaş ile beraber darbe girişiminin muhtevası hakkında bilgi almaya çalışıyorduk. Kötü bir geceydi. Allah milletimize tekrar böyle bir geceyi böyle bir kalkışmayı yaşatmasın. Gerçekten Türk Milleti çok asil bir millet. Milletimiz bu hain darbe girişimine karşı gereken tepkiyi verdi ve hainler emellerine ulaşamadılar. Bugün 3. yılı. Ben bir darbe girişimi olduğunu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. 21. Yüzyılda Türkiye'de bir darbe girişimi olmasını olması ihtimalini beni çok şaşırtmıştı. Bugün geldiğimiz noktada kınamanın ötesinde lanetliyoruz. Allah tekrar milletimize böyle bir gün yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Anma programı, darbe girişiminin yaşandığı gece 00:13'te okunan Selaların aynı saatte tekrar edilmesi ile sona erdi. Anıtparkta toplanan vatandaşlar Selanın ardından duygusal anlar yaşadı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.