Sağlığın Başındakiler Açıklama Yaptı

DÜZCE’DE SAĞLIĞI AÇIKLADILAR

Son dönemde Düzce’de kalp krizi sonucu yaşanan ölümlerin ardından sosyal ve ulusal medyada yer alan haberler üzerine bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Osman Kayapınar’da açıklamalarda bulundu.Toplantını sonunda yakın zamanda kalp krizi geçirerek vefat eden Tamer Hoşver’in yeğeni Yılmaz Hoşver tepkisini dile getirerek ‘Bu açıklama bize yapılmalıydı. Niyetimiz kimseyi suçlamak değil.  Bir özür bekliyoruz’ dedi.

Yılmaz: Bakanlığın belirlediği kriterler var

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Düzce Devlet Hastanesinde anjiyo yapılmıyor” ididalarına açıklık getirdi. 

Yılmaz, 3. Basamak sağlık kurumu olan üniversite hastanesinde anjiyo işleminin yapılabildiğini ifade etti. Devlet Hastanesinde anjiyo yapılamaması ile ilgili de şunları söyledi:  Bakanlık illerde Kalp Merkezi yapılabilmesi için ruhsatlandırma yaparken ilin nüfusunu, büyük illere yakınlığını, ildeki diğer sağlık kuruluşlarının durumun dikkate alıyor. Kaynakların etkin kullanımı açısından böyle bir uygulama gerçekleştiriliyor. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel Kurulun belirlediği Kalp Merkezi kriterleri var. Bu kriterlere uygun olarak ilde kalp merkezi konuşlandırılıyor.

Dolayısıyla Düzce Devlet Hastanesinde Anjiyo yapılmıyor iddiaları ile ilgili şunu söyleyebilirim. Üniversite Hastanemizde bu işlem yapılmıyor olsaydı biz anjiyo yapıyor olacaktık. 3. Basamak sağlık kurumu olan üniversite hastanemizde anjiyo işlemi yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı Düzce’yi bir bütün olarak görüyor. Bu anlamda nerede eksik görülürse oraya müdahale ediliyor. Her zaman daha iyisi vardır  “ dedi.

 

Yeni cihaz bir kaç ay içerisinde alınacak

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, yeni anjiyo cihazının alımının birkaç ay içerisinde gerçekleşeceğini kaydederek “Hastanemizde 2001 yılından bu yana anjiyo işlemi gerçekleştiriliyor. 2001 yılında alınan cihaz ile 2009 yılına kadar hizmet verdik. 2009 yılında yeni cihaz alındı. 2017 yılında da yeni bir cihazın alınması için Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Bu işler uzun zaman gerektiriyor. Bu cihazlarda yaklaşık 3,5 – 4 milyon değerinde maliyetli cihazlar. Yeni cihaz için mali kısım halledildi. Bir kaç ay içerisinde alımı yapılacak. Bizde kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca yeni cihazı aldığımızda eskisinin kullanımına da devam edilecek” diye konuştu.

 

5 Uzman 2 asistan görev yapıyor

5 uzman, 2 asistan hekimin serviste hizmet verdiğini belirten Balbay  yılda ortalama 2 bin 500 anjiyo işleminin yapıldığını dile getirerek “5 uzman kardiyoloğumuz, 2 tane de asistanımız görev yapıyor. Rakamsal verilere bakıldığında 2015 yılından 2019 yılına kadar hastanemizde 10 bin 225 anjiyo işlemi yapılmış. Yani yıllık ortalama 2 bin 2 bin 500 civarında anjiyo işlemi gerçekleştiriyoruz. Şuanda cihazımız faal durumda. Bazen bir takım sakıntılar olabiliyor” dedi.

 

Hastalarımız güvensizlik hissetmesin

Balbay olağan üstü haller dışında mevcut anjiyo cihazının faal ve çalışır durumda olduğunun altını çizerek “Olağanüstü haller dışında bizim anjiyo cihazımız kullanıma uygun. Şuanda da faal durumda. Sadece Düzce’den farklı illere sevkler olmuyor. Bolu’dan, Zonguldak’tan, Ereğli’den de bize sevkler oluyor. Baktığınızda sadece 2019 yılında  bin 251 anjiyo işlemi yapmışız. Bunlardan 730’u stent, 77’si balon. Bu haberler ile Düzce’de üniversite hastanesine karşı bir güvensizlik oluştu. Lütfen hastalarımız kendilerini güvensiz hissetmesinler. Biz hastanede olağan üstü durumlar yaşanmadığı sürece anjiyo işlemini gerçekleştiriyoruz.”

 

Bazılarının da kalbi Düzce’den gidiyor

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Osman Kayapınar , kalp rahatsızlarına yapılan müdahalelerle ilgili bilgiler verdi. Osman Kayapınar, “Düzce kalpten gidiyor diye bir kampanya başlatılmış. Bazılarının da kalbi Düzce’den gidiyor. Bunu da dikkate alın lütfen. Bizde anlayış bekliyoruz” dedi.

Dr. Osman Kayapınar, şunları söyledi: Akut kalp rahatsızlıkları sık görülen durumlar. Akut durumlarda hastaya acil müdahale yapılması gerekiyor. Bunun ortalama süresi 90 dakika. Biz hastanemizde ortalama 24 dakikada bu tür vakalara müdahale edebiliyoruz. Fakat bazen elimizde olmayan bazı teknik durumlar gelişebiliyor. Akut kalp rahatsızlıkları bazen ölümle de sonuçlanıyor. Biz yapılabilecek her türlü müdahaleyi yapıyoruz. Ben 2011 yılında Düzce’de göreve başladım. O günden bu yana 7/24 hizmet veriyoruz. Yaşanan ölümlü vakalarda bizim de canımız yanıyor. Bizi sadece doktor olarak düşünmeyin. Aynı zamanda hasta yakınıyız. Bizim ailemizde de insanlar benzer sorunlar yaşıyor. Elimizde bir sihirli değnek yok. Keşke olsaydı. Benim buradan iki kez gitme fırsatım oldu. Ancak kalbim kal dedi. Düzce kalpten gidiyor diye bir kampanya başlatılmış. Bazılarının da kalbi Düzce’den gidiyor. Bunu da dikkate alın lütfen. Bizde anlayış bekliyoruz” dedi.

Bir özür bekliyoruz

Toplantını sonunda yakın zamanda kalp krizi geçirerek vefat eden Tanar Hoşver’in yeğeni Yılmaz Hoşver tepkisini dile getirerek ‘Bu açıklama bize yapılmalıydı. Niyetimiz kimseyi suçlamak değil.  Bir özür bekliyoruz’ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.09.2019
20:35

Basın açıklamasını yapan arkadaşlar samimiyetten çok uzaksınız,yazıklar oldun,hastanedeki alımları,planlamaları,tedbirleri benmi yapacağım,büyük ihmal var

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,01
Tanju salmak
17.09.2019
22:17

Yok bide madalya taksaydık size bak densize birde özür dieyecekmişiz işnizi yapacaksınız beyler işinizi ordan oturduğunuz yerden racon kesmeyeceksiniz vatandaş tepkisini gösterincemi açıklamayapmak zorunda kaldınız peki giden canların hesabını kim verecek oturduğunuz altınıza verilen koltukların hakkını verin yada yapamıyosanız istifa edin sayğı görürsünüz belki haa bu lafım sadece sizlere deyil başımızda vekil diye seçtiklerimizede aynı zamanda yarında onlar bi açıklama yapar alet ve edevat danyana sıkıntıyok birkaç yıla yenisi alınacak diye nasılolsa her dediklerini alkışlayan bir gurup var Düzcenin durumu ciddi beyler açıklamada yapın tabii ama işde yapın yapın artık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,21
Vatandaş
17.09.2019
21:55

Anlaşılan Düzceli kalp hastalarının mağduriyetini giderecek çözüm bulamamışlar çözüm devlet hastanesine anjio almak olmalı siyaset ve bürokrasi bahane bulacağına bunun için uğraşmalılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,04
Vatandaş
17.09.2019
21:45

Bunların hepsini koyun otlatmaya gönderin adam akıllı adam getirin düzcenin başına bıktık düzce, li olarak bunlardan. Deneme tahtası oldu düzce bunlar yüzünden...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,94
İşçi


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.