Alzheimer Hastalarına, GPS takipli Saat

Alzheimer Hastalarına, GPS takipli Saat

Dün İslahiye köyünde kaybolan 85 yaşındaki Alzheimer Hastası olan Mehmet Albayrak’ın bugün ölü bulunmasının ardından Düzce Valiliği harekete geçti. Alzheimer hastalarına GPS Takip Sistemleri Saatler hastalara dağıtımı başlayacak. 


Düzce Valiliği, dün kaybolan 85 yaşlındaki Alzheimer hastası Mehmet Albayrak’ın ölü bulunmasının ardından harekete geçti.

Olası Alzheimer hastalarının kaybolmasını önlemek amacı ile Valilik koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Türkiye’de ilk proje hayata geçirildi. Proje kapsamında GPS Takip Sistemli Saatler Alzheimer hastalarına dağıtılacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada: ‘ Toplumsal olarak vefa borcumuz olan yaşlılarımıza eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunmak, sosyal bağların güçlendirilmesine katkı sağlamak ve yaşlılarımızın kamu kaynaklarından en üst seviyede faydalanmasını sağlamak, kamu kurumlarının başlıca görevlerindendir.

Bu kapsamda, İlimiz merkez ve ilçelerimizde yaşayan Alzheimer hastalarımızın can güvenliğini sağlamak, hastalığın etkisiyle olası kaybolma durumlarının önüne geçmek amacıyla, Düzce Valiliği koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce ortak bir proje geliştirilip ülkemizde ilk olarak  uygulanabilir hale getirilecek ve Alzheimer hastalarımızın "GPS Takip Sistemli Saatler" kullanmaları sağlanacaktır. Ayrıca, kaybolma vakalarını önlemek amacıyla gerekli çalışmalar yapılarak gereken her türlü tedbir alınacaktır.’ Denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.