Gözleri Kapalı Oyuncu 3 Maçını Da Kazandı

Gözleri kapalı satranç oyuncusu açık havada 3 oyuncuyla oynadı. Gözleri kapalı oyuncunun satranç maçı yaptıklarını gören Düzceliler, yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Düzce temsilciliği tarafından “sokakta satranç var” organizasyonu çerçevesinde 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi parkında satranç turnuvası düzenlendi. Çeşitli yaş gruplarından birçok oyuncunun katıldığı turnuvada ise ilgi odağı gözleri kapalı olarak 3 oyuncuyla maç yapan Emre Mecit isimli oyuncu oldu. Gözlerini bağlayarak rakiplerine sırtını dönen oyuncuya hamlelerini yapmak için 3 kişi yardım etti. Başlayan turnuvada gözleri kapalı oyuncu 3 masadaki yardımcılarına yapacakları hamlelerini söyleyerek maç yaptı. Maç esnasında rakipleri de yaptıkları hamlelerini yüksek sesle söyleyerek Emre Mecit’in hamleleri düşünmesine yardımcı oldular.

Turnuva hakkında bilgiler veren Türkiye Satranç Federasyonu Düzce Temsilciliği As Başkanı Mehmet Eşme Kaya; “Federasyonumuzun yaklaşık 5 yıldır düzenlediği ‘Sokakta satranç var’ etkinliğini düzenliyoruz.  Eylül Ayın ilk haftasında yapılıyor bu etkinlik, amacımız satrancı daha bilinir bir hale getirmek. İnsanlara bu sporu tanıtmak, gündemlerine sokmak. Bizde bu etkinliğin Düzce Ayağında 15 Temmuz Parkı’nı seçtik. Sporcularımızı davet ettik. Gelen sporcularımızdan burada simultane olabilir, körleme olabilir kendi alanında serbest maçlar yaptırıyoruz. Hem de halka satranç sporunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Gözleri bağlanan Emre Mecit’in aynı anda 3 oyuncu ile maç yaptığına işaret eden Eşme Kaya; “ Sporcumuzun böyle güçlü bir yeteneği var. Körleme daha fazla sporcu ile de oynanabiliyor. Açık havada ses ve gürültü nedeniyle şimdilik 3 kişi ile oynatıyoruz. Satranç tahtasını9 kesinlikle görmüyor. Tamamen kafasında kurguluyor. Kafasında kurguladığı bütün hamleleri değil şimdi görmek en son halini, baştan sona doğru sayıyor” diye konuştu.

Oyuncu Emre Mecit gözleri kapalı olarak aynı anda yaptığı 3 maçı da kazanmasını bildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.