Seslerini duyuracak makam arıyorlar

Seslerini duyuracak makam arıyorlar

Düzce Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular, 1 milyon TL’nin üzerindeki alacaklarını alabilmek için sıcak altında nöbete başladı. Konkordato ilan 2. Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrika önünde alacak nöbetine başlayan Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular, 2 yıldır alacaklarını alamayınca çareyi fabrika önünde nöbet tutuyorlar. Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz; “Alacağımız alabilmek için yetkili makamlardan yardım bekliyoruz” dedi.

Yaklaşık 2 yıldır 1 milyon 100 bin liralık alacaklarını peşine düşen Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular, alacaklarını alabilmek için fabrika önünde nöbet tutmaya başladı. Fabrikanın 2 yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki işlerine malzeme taşıyan kamyoncular, yaz kış, bayram seyyran demeden verdikleri hizmetin karşılığını alabilmek için fabrika yöneticileriyle görüşmelerine rağmen alacaklarını tahsil edemeyince çareyi fabrika önünde nöbet tutmakta buldular. Fabrika Konkordato ilan ettiği için alacaklarını tahsil edemeyen Kamyoncularla birlikte fabrika önüne giden ve burada sorunlarına çözüm bulacak yetkili arayan Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz’ın görüşmeleri de sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine fabrika önünde basın açıklaması yapan Orhan Yılmaz; “Konkordato ilanı ile hizmet sektörünün ciddi darboğaz içine girdiğini belirterek firmanın iş yapmasına rağmen borçlarını ödemediğini dile getirdi. Orhan Yılmaz; “Bizim suçumuz fabrikanın mallarını zamanında teslim etmek mi? Teslim etmeseydik bizi daha kötü yaparlardı mallarını teslim ettik hizmeti yerine getirdik. 2 Yıldır 1 trilyon 100 milyar lira benim bu fabrikadan alacağımız var. Konkordato ilan ettik dediler. Bugüne kadar bana bir tek kör kuruş 1 lira ödeme yapmadılar. Yazıktır, günahtır. Benim arkadaşlarımın bağkurları var. Vergi Dairesine borçları var. Her yıl yapmakta olduğumuz muayene de eğer biz bedelini ödemezsek ya da bir kuruş borcumuz varsa muayene yapamıyoruz. Ama 2 yıldır da paramızı alamıyoruz” dedi.

Devletin makamların da seslenen Orhan Yılmaz; “Devlet, konkordato ilan eden firmaları düşünüyorsa bizi de düşünsün” diyerek şunlartı söyledi; “Konkordato adı altında bir şey çıkartıldı. Benim devletimden isteğim eğer fabrikası olanı düşünüyorsa, bizi de düşünsün. Ben hizmet sektörüyüm. Mal satmadım, hizmet yaptım. Gelsin bizim paramızı versin, fabrikadan alacağı tahsil etsin. Hamasetle konuşmuyorum ama canımız burnumuza geldi artık. 2 Yıldır 1 trilyon 100 Milyar lirayı bekleyebilecek babayiğit Düzce'de varsa söylesin. Düzce Kamyoncular Kooperatifi 2 yıldır bekliyor. Sayın valim, sayın defterdarım. Biz taşıdığımız malların vergilerini ödedik, peşin vergilerini ödedik, katma değer vergisini ödedik, kazanç vergisi adı altında vergileri de ödedik ama biz daha kazanamadık” diye konuştu.

“Devletimiz zorda diye sesimizi çıkartmadık ama 2 yıl oldu”
Devletimiz zorda diye sesimizi çıkartmadık ama iyi niyetimizin karşılığını göremedik diyen Orhan Yılmaz; “Sadece mağdur olan Düzce Kamyon Tır Kooperatifi değil, bir çok firma sahibi de mağdur. Bugüne kadar bir kaç defalar gittim firma sahiplerinin yanına. Dedim ki yapmayalım devletimizin bu kadar sıkıntısı varken biz sıkıntı olmayalım. Ama artık bizi zor duruma getirdi. Bir milletvekilimiz ‘domino etkisi yapıyor’ diye çok güzel bir ifadede bulundu. Evet domino etkisi şu anda biz olduk. Şu anda yerdeyiz. Arabalarımızı yola nasıl çıkartalım, nasıl hizmet yapacağız. 1 milyon 100 bin liranın bana 2 yıldaki kaybını lütfen birisi söylesin. Biz artık dayanamıyoruz. Yapacağımız tek şey sesimizi duyulabilecek birisini arıyoruz” diye konuştu.

“Fabrika çalışıyor, alacaklarımızı alamıyoruz”
Orhan Yılmaz, Fabrikanın üretime devam ettiğini belirterek; “Fabrika çalışıyor fabrika üretim yapıyor Fabrika sahipleri İstanbul'da tatillerini yapıyorlar. Ama biz alacaklarımızı isteyince bilmem ne fabrika konkordato ilan etmiş hiçbir şey yapamazsınız diyorlar. Nasıl yapamıyoruz, bizim mağduriyetimizi giderecek Kimse yok mu? Hani kims
esizlerin sesi olacaklardı. Bizim kimimiz yok mu? Kimse yok mu burada? Bir Allah'ın kulu ne yapıyorsunuz bu insanlara günahtır diyemeyecek mi?


“Göz Nurumuzu yere düşürdüler”
Düzce Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz; “Hizmet sektörüdür. Biz mal almadık onlardan. Hizmet yaptık, gece gündüz, göz nuru döktük. Hizmetini yerine getirdik. Paralarını ödeyelim birşey yapalım diyemeyeceksin. Telefon açıyoruz. Hiç de bir şey söyledikleri de yok. Tamam biz bakarız, şu anda kayyumda falan diyorlar. Kim Kayyumm Niye bizi çağırmıyor niye demiyor ki arkadaş derdiniz nedir görelim diye” konuştu.
Düzce Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi Kamyoncular 2 yıldır alamadıkları 1 milyon 100 bin TL alacaklarını alıncaya kadar fabrika önünde beklemeye devam edecekler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.