BAŞBAKAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Yıldırım, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını, 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz" dedi. Yıldırım, "Bir değişiklik de evlendirme yetkisi ile ilgili. Bundan böyle büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi vereceğiz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikah kıyabilecek" diye konuştu. Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idaresinde yapılacak.

İşte Yıldırım?ın konuşmasından satır başları:

 

ESNAFLARA KREDİ MÜJDESİ

Esnaf ve sanatkalarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'mızın yaptığı titiz çalışma sonrası esnafımızı 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Yani esnafımız borcun ana parasını ödeyecek ve bu ana parada yeniden taksitlendirilecek.

 

ÇİFTÇİLERE BAYRAM MÜJDESİ

Bildiğiniz gibi Türkiye önemli bir tarım ülkesi. Tarımsal gelişmede çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'de tarımın stratejik bir sektör olduğunu paylaşmak istiyorum. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır. Ülke genelinde hasat devam ediyor. 1.5 ay içerisinde 2,5 ton buğday alımını ofis gerçekleştirdi. Çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ürünlerini satmak isterlerse sattıkları ürünlerin parasının tamamını bayramdan önce alacak.

 

PASAPORT VE EHLİYET ARTIK NÜFUS İDARESİNDE...

İçişlerinde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak.Vatandaş acısını sevincini bir kenara bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak.Vatandaş mahkeme kararını ihtiyaç duymadan adını soyadını değiştirebilecek. Adınız hoşunuza gitmiyor. Bunun için mahkemeye gitmeye gerek olmayacak. Değiştirebileceksiniz. Bununla da sınırlı değil. Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idaresinde yapılacak.Polisten alınıyor nüfus idaresine veriliyor. Emniyetteki 5 bin polis asli hizmetlerine dönecek.

 

MUHTAR VE MÜFTÜYE EVLENDİRME YETKİSİ

Bir değişiklik de evlendirme yetkisi ile ilgili. Bundan böyle büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen  köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi vereceğiz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikah kıyabilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.