FİTREYİ KİMLER VERECEK?

FİTREYİ KİMLER VERECEK?

Düzce İl Müftü Yardımcısı ve Müftü Vekili Ünal Baş, bu gece idrak edilecek kadir gecesi ile fitre hakkında açıklamalarda bulundu. Baş, Kadir gecesini ibadetle dolu dolu geçirmek gerektiğini söylerken, fitrelerin  bayram öncesi verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Düzce İl Müftü Yardımcısı Ünal Baş, bu gece idrak edilecek Kadir gecesinde bol bol dua ederek Allahın affından gecenin bereketinden yararlanmak gerektiğini belirtti.

Baş, ? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı mübarek bir gecedir. Bu geceyi ihya eden insanların Allah?ın merhametinden affından istifade edeceğini buyurmaktadır.Kadir gecesine mahsus ibadet şekli olmamakla birlikte, bu geceyi Allah?ın adını zikrederek, Kur?an okuyarak, kaza namazları kılarak, bu geceyi dolu dolu yaşayarak bereketinden istifade etmeliyiz.? Dedi.

Fitrenin, borcundan ve asli ihtiyacından fazla nisap miktarı mala sahip olan her müslümana vacip olan bir ibadet olduğunu belirten Baş, Diyanetin belirlediği fitre miktarını da söyledi.

Baş, ? Fitre denilen sadakayı fıtır, Ramazan ayının sonuna yetişen, asli ihtiyaçlarından fazla mala sahip olan her müslümanın vermesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği fiyata göre alt limit 15 TL?dir. Üst limiti de kişiler kendi ekonomilerine göre belirlerler.? Dedi.

Fitre ile fidye arasındaki farktan da söz eden Müftü Yardımcısı Ünal Baş, fitrelerin bayramdan önce ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerektiğini vurguladı.

 

 

Baş, ? Fitrenin halk arasındaki diğer bir ifadesi de can sadakası, bedel sadakasıdır. Fitre Ramazan ayına ulaşan maddi durumu iyi her müslümanın vermesi gereken ibadet tarzı.Fidye ise herhangi bir nedenden dolayı, gerek hastalık gerekse sağlık nedeni ile oruç tutamayanların Ramazan ayından sonra her tutamadıkları bir gün için verdikleri bedeldir. Fitreler ihtiyaç sahiplerine verilerek onların bayrama mutlu bir şekilde girmeleri hedeflenmiştir. O nedenle  Fitrelerimizi bayram öncesi vermeye özen gösterelim.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.