VALİ ÇOK KULLANILMAMASINA ŞAŞIRDI

VALİ ÇOK KULLANILMAMASINA ŞAŞIRDI

Bugün Hamidiye Mahallesi Çocuk evleri sitesinde 35 çocuğa bisiklet verildi. Törende konuma yapan Vali Dağlı, Düzce?nin adı gibi dümdüz olmasına rağmen bisiklet kullanımının az olmasına şaşırdığını söyledi, kampanya başlatarak yaygınlaştırılacağını belirtti.

Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü arasında yapılan protokol uyarında 2015 yılında başlayan bisiklet dağıtımında bugün Hamidiye mahallesinde bulunan çocuk evleri sitesindeki çocuklara bisiklet dağıtıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım, tüm sevgi evlerinde kalan çocukların bu projeden yararlanacağını bildirdi.

Yıldırım, ? halk sağlığının bir projesinin neticesi olarak bisiklet dağıtma töreni gerçekleştireceğiz. Dağıtılan bu bisikletlerimizin çocuklarımızın aktivitelerini artırmak üzere çok önemli olduğuna inanıyoruz. Buradaki kurumumuzda 13-18 yaş arasındaki erkek çocuklarımız var. Diğer 8 çocuk evimizde kalan çocuklarımız da bu bisikletlere sahip olacaklar. Fehmi Öney Sevgi evlerinde kalan kızlarımız da bu projeden istifade edecekler.? Dedi.

Vali Zülkif Dağlı, fiziki ve mevsim açısında çok müsait olan Düzce?de bisiklet kullanımının az olmasına şaşırdığını söylerken, belediye başkanı ile yapacağı görüşmeyle bir kampanya başlatarak bisiklet kullanımının yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Vali Dağlı, ? İlimiz bisiklet kullanımı açısından son derce uygun bir il. Adı üzerinde dümdüz. Bisiklet yollarımız da yapılıyor. Bahardan itibaren bisiklet kullanımını ilimizde hep birlşkte yaygınlaştıralım. Yeni jenerasyona biraz daha anlatalım. Fizik olarak, mevsim olarak çok uygun. İlimizde bu kadar az kullanılması gerçekten şaşırtıcı. Başkanımızla da konuşacağız. O da zaten bu işin üzerinde duruyor. Biz de kurumlar olarak nasıl yaygınlaştırırız üzerinde çalışalım. Bununla ilgili kampanyayı başlatmış olalım. Hem hava kirliliğine hem sağlığıma faydalı.? İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 35 çocuğa bisikletleri verildi. Vali Dağlı kurum idarecileri ve çocuklarla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.