DÜZCE DEPREM ANITINDAN KURTULACAK

DÜZCE DEPREM ANITINDAN KURTULACAK

Düzce?de bir deprem anıtı daha tarihe karışacak. 18 yıldır tam şehrin merkezinde deprem anıtı olarak kalan ve madde bağımlılarının meskeni haline gelen bina yıkılacak. Valilik ve Çevre şehircilik İl müdürlüğünün girişimleri ile mal sahiplerine ulaşılmasıyla bina için yıkım süreci başlatıldı.

1999 yılında iki büyük deprem yaşayan Düzce geçen zaman içinde yeniden şehirleşmeye başlasa da şehir merkezinde hala depremin izlerini taşıyan hasarlı binalar insanları tedirgin eder bir şekilde duruyor.

 

 

Depremlerde hasar alan ancak 18 yıldır yıkılması sorun haline gelen Mensur Bayram Caddesi İnönü Parkı karşısındaki atıl bina için beklenen adım atıldı.

 

VALİ AĞIRLIĞINI KOYDU

Hasarlı bir durumda yıllardır, Düzcelilere depremi hatırlatan, hissedarları ve banka ile yaşanan sorun nedeniyle bir türlü yıkılamayan bina için hareket geçildi. Madde bağımlılarının meskeni haline gelerek  çevredeki vatandaşları tedirgin eden bina için Vali Zülkif Dağlı ağırlığını koydu. Yıllardır çözülemeyen sorun için Dağlı'nın girişimde bulunduğu ve mal sahiplerine ulaşarak, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  riskli olarak tespit edilen binanın yıkılması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Binanın yıkılması için başlatılan girişimlerin sonucunun önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenilirken, sırada, yine deprem anıtı olarak şehir merkezinde yükselen, Fevziçakmak ve Aydınpınar mahallelerinde bulunan 2 riskli bina daha için yıkım aşamasına geçileceği duyumu alındı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.