BAKAN İL YÖNETİCİLERİ İLE VTC GÖRÜŞTÜ

BAKAN İL YÖNETİCİLERİ İLE VTC GÖRÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Dr.Ahmet Demircan,   81 il Sağlık yöneticileri ile Video telekonferans (vtc) yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü?nün de katıldığı toplantıda, Bakan Demircan, ? orkestra karşısında 3 şef olamaz? derken, geçiş sürecinin uzun sürmeyeceğini, yeni dönemde hizmetlerine devam edenlerin de, değişenlerin de olacağını söyledi.

 

 

Hükümet, 2011 yılında KHK ile hayata geçirdiği yapıyı tamamen değiştirme kararı aldı. Sağlık kurumları için oluşturulan üçlü yönetim yapısı, 6 yıl sonra yeniden tek çatı altında toplanacak.

2011 Kasım ayında, 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği kuruldu. Ayrıca Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri ile 3 farklı yönetim yapısı planlandı. 81 ilde en üst yönetici olarak KHB Genel Sekreterlikleri oluşturuldu.

Aynı düzenlemeyle, illerdeki, Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri de ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinden sorumlu yapılar olarak hayata geçirildi.

İllerde sağlıkla ilgili yönetim, üç başlı oldu. Üç kurum arasında koordinasyon sorunu yaşandı ve yetki karmaşası ortaya çıktı. Yaratılan bürokrasi, hizmetlerde gecikme oluşturdu. Ayrıca, yeni oluşturulan kadroların, bazı grup ve cemaatler tarafından kadrolaşma amacıyla kullanıldığı öne sürüldü. O dönem, eleştirilen bu yapının işlemediği 6 yıl sonra görüldü.

İktidar, yaşanan sorunların ardından bu sistemi, eskisine benzer bir yapıya dönüştürmek için kolları sıvadı. Mehmet Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakanı olduğu dönemde, 'sağlıkta tek çatıya dönüş' olarak açıklanan yasa çalışması, aylarca bekledi. Bakanlar Kurulu aşamasına kadar gelen ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun imzalamasının ardından, TBMM'ye gönderilmesi beklenen yasa tasarısı, Davutoğlu'nun görevden ayrılmasına neden olan olağanüstü kongre süreciyle askıda kaldı.

Sağlıkta tek çatı uygulaması yeniden gündeme gelirken, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Video telekonferans yöntemiyle 81 İlin sağlık yöneticileri ile toplantı düzenledi.

İl Müdürlerinden illerinde yaşanan sağlık sorunları ile ilgili bilgiler alan Sağlık Bakanı Demircan,  gerçekleşecek olan sistem değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı, getirilecek olan yeni sistemle çok başlılığın ortadan kaldırılacağını söyledi. Orkestranın karşısında üç şef olamayacağını söyleyen Bakan,  yeni dönemde hizmetlerine devam edenler de, değişenler de olacağını, Devlette devamlılığın esas olduğunu  belirtti.

Demircan, ?Varlık nedenimiz millete hizmettir? diyerek, hasta memnuniyeti kadar sağlık çalışanlarının  da memnuniyetinin gerekli olduğunu belirtti ve ?Onların hakları için adım atmak boynumuzun borcudur? dedi.

Geçiş sürecinin uzun sürmeyeceğini belirten Bakan Demircan,  yeni uygulamanın en kısa zamanda hayata geçeceğini ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.