ÇEVRE ŞEHİRCİLİK DENETİMDE

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK DENETİMDE

Düzce?nin en büyük sorunu hava kirliliğini önleme konusunda, Vali Zülkif Dağlı?nın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapıldı. Yapılan denetimlerde egzozla kirliliğe yol açan araçlara ve 2 sanayi kurumuna para cezası uygulandı.

 

 

Hava kirliliğini azaltmaya yönelik çalışmalarda, kirliliğin en baş nedenlerinden olan kömür konusunda düşük kalorili kalitesiz kömür satışına izin verilmezken, 2017 yılında üretici, ithalatçı işletmelere satış yapabilmeleri için 83 katı yakıt satış izin belgesi verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, belge verilen işyerlerinden 2017 yılında 370 kiloya yakın kömür satışı yapıldı. Belediyeler tarafından yapılan kömür denetimlerinde, tüm il genelinde ilk 9 ayda 118 denetimle 360 kg kömür denetlendi.

Taşıt kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla yapılan egzoz denetimlerinde ise, Bin 54 TL idari para cezası uygulandı.

Hava kirliliğinin en önemli etkenlerinden olan sanayi kurumlarına da denetim uygulandı. 78 fabrika denetlenirken,  CO gazı ve toz emisyonundan 2 sanayi kurumuna para cezası uygulandı.  

Yapılan açıklamada, orman ürünleri sanayi denetimlerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından devam ettiği bildirilirken, 50 adet odunlu ekmek pişirme fırını denetimlerinin de belediye işbirliği ile sürdürüldüğü kaydedildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.