YENİ YÖNTEMLE ŞİFA BULUYORLAR

YENİ YÖNTEMLE ŞİFA BULUYORLAR

Atatürk Devlet Hastanesinde kapalı ameliyatla böbrek taşı tedavisi uygulanmaya başladı. Hem ameliyat hem tedavi sürecince hastalara kolaylık sağlayan bu ameliyatla hastalar 1 haftada normal hayatına dönebiliyor.

 

 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğinde kapalı böbrek taşı ameliyatı Eylül 2017 tarihi itibariyle yapılmaya başlandı. Böbrek taşlarının tedavisinde 1 cm'lik bir kesi ile böbreğe yerleştirilen tüp sayesinde optik kamera ile girilerek taş lazer yardımıyla kırılıp dışarı alınırken, açık ameliyata göre bu yöntemin hastaların iyileşme ve hastanede kalma sürelerini kısalttığı bildirildi.

Devlet Hastanesinde Op.Dr.Dursun Baba, Op.Dr.Ekrem Başaran, Op.Dr.Mevlüt Yıldız ve Op.Dr.Namık Badur  tarafından başarı ile 30'a yakın hasta sağlığına kavuşturulurken, idrar yolunda taşı olan hastaların kabulüne devam edildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyat olan hastaları ziyaret ederken, Hendek?ten gelen bir hastaya uygulanan tedaviyi Üroloji Uzmanı Oprt. Dr. Ekrem Başaran anlattı.

Başaran, ? Kapalı böbrek taşı ameliyatı, özellikle böbrek taşlarında açık cerrahinin alternatifi olan tedavi yöntemi. Hastaya bir tüp yerleştiriyoruz, bu tüpün içine optik kameralarla girip, böbrekteki taşı bulup kırıp parçalayarak alıyoruz. Hasta daha hızlı taburcu oluyor, 1 hafta içinde normal hayatına devam edebiliyor. Şeklinde bilgi verdi.

Kapalı ameliyatla böbrek taşlarını aldıran hastalar ise ağrılarının son bulmasını umut ederken, bu tedavi yöntemi ile sağlıklarına kavuşmayı beklediklerini dile getirdiler.

Üroloji Uzmanı Dursun Baba, kapalı ameliyat yöntemi hakkında bilgi verdi, Eylül ayında bu tedavinin uygulanmaya başladığını belirtti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.12.2020
20:10

Opr Dr Ekrem başaran kapalı sistem ameliyat oldum mesane den kendisine ve ekibine teşekkür ederim rabbim başarılarınınız daim olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,29
Tayyar paşalı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.