HASANLAR BARAJI S.O.S VERİYOR

HASANLAR BARAJI S.O.S VERİYOR

Merkeze bağlı Hasanlar Köyü sınırında bulunan ve çiftçilerin sulama yapması için 1960?lı yıllarda kurulan Hasanlar Barajı?nda su seviyesi ilk kez yüzde 25?lere kadar düştü.

 

 

Kış mevsiminde yağışların beklendiği kadar olmaması kuraklık tehlikesini ortaya çıkardı. Türkiye genelinde barajlarda su oranı düşerken, Hasanlar barajı da kuraklıktan nasibini aldı.

İstanbul?un su ihtiyacını karşılayan, derelere su veren ve çiftçilerin sulama yapmasını sağlayan  Hasanlar Barajı?nda ilk kez su seviyesi yüzde 25 oranına kadar düştü.

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, bu durumunda çiftçiyi zor durumda bırakacağını söyleyerek, HES projesinin de barajdaki suyun azalmasında etkili olduğuna dikkat çekti.

Öztürk, ? Hasanlar Barajı?nda su seviyesi şu anda yüzde 25?ler civarında. Bunun nedenlerinden bir tanesi hava şartlarından kaynaklanıyor. İkincisi ise HES projesinden dolayı barajda ki suyun boşaltılmasından kaynaklanıyor elektrik üretiliyor. Barajda su seviyesi çok fazla düştü. 2018 yılının yaz ayında çiftçilerimizi oldukça büyük tehlike bekliyor. 5-6 metre belki de daha fazla tepelerden su seviyesi aşağı düşmüş. Baraj 1960?lı yıllarda yapılmış. Dibi tamamen dolmuş durumda. Bu sebeple barajda görünenden daha az su var. Su bu yaz çiftçiye yetmeyecek. Yetkililere seslenmek istiyorum. HES projelerine giden suların kesilmesi ve barajın dolmasını sağlamalılar? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.