DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

İl Halk Sağlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla ortak düzenlediği panelde gençlere, karşılaşacakları zorluklardan kaçmak yerine psikolojik olaak nasıl dayanıklı olacakları anlatıldı.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda, kurumlar arası işbirliği ile 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı etkinliği düzenlendi.

81 İl?d eş zamanlı düzenlenen etkinlik, Düzce?de, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinliğinde Gençlik Merkezinde düzenlenen ve 250 gencin katıldığı  panelde, Halk Sağlığı uzmanı Psikolog Betül Kurtses Gürsoy sunum yaptı. Gürsoy sunum hakkında bilgi verdi.

1992 yılından beri Dünya Ruh Sağlığı Günün kutlandığını söyleyen Gürsoy, ? İlk başta şiddet ve travma anlatıldı fakat, daha sonra daha çekirdek topluma inilmesi gerektiği fark edildi. Biz bugün gençlerimize psikolojik dayanıklılığı anlattık. Çünkü hayat boyu sürekli karşılarına zorluklar çıkacak. Okul stresi, sınav stresi, ailevi problemler, arkadaşlarla problemler, ileriki dönemlerde iş problemleri, bunların hepsini ilk baştan görüp kaçmaları yerine daha dayanıklı bireyler olarak yetişmeleri adına kısa bir sunum yaptık.? Dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise, Amatör Spor Haftası ile Dünya Ruh Sağlığı gününün aynı tarihe denk geldiğini söylerken, Sağlık İl Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe öğrencilerin ve gençlerin katılması açısından destek olduklarını dile getirdi.

Amatör Spor haftası etkinliklerinden de söz eden Dereci, yarın yapılacak ve eski futbolcuların katılacak olduğu farklı etkinlik hakkında bilgi verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.