İŞ CİNAYETLERİ 2018 RAPORU

İŞ CİNAYETLERİ 2018 RAPORU

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, iş kazalarıyla ilgili hazırladığı ?iş cinayetleri 2018? raporunda Düzce?de geçtiğimiz yıl içerisinde 16 işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2018 yılında iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin sayılarının yer aldığı bir rapor hazırladı. "Hangi savaşta bu kadar arkadaşımızı kaybediyoruz?" başlığıyla hazırlanan raporda, 81 ilde yaşanan iş kazalarında ölen vatandaşların sayılarına yer verildi.

 Yapılan genel araştırmaya göre, 2018 yılında Türkiye'nin 81 ilinde 119'u kadın, 1804'ü erkek olmak üzere 1923 işçi yaşamını yitirdi. 14 yaş ve altı 23, 15-17 yaş arası 44 olmak üzere 67 çocuk işçi yaşamını yitirdi.

Yapılan araştırmanın illere göre olan bölümünde ise Düzce?de 2018 yılında toplamda 16 işçinin yaşanan iş kazalarında hayatını kaybettiği kaydedildi. Tüm illerde iş kazalarında ölen işçi sayısında İstanbul başı çekerken, Düzce ölümlü iş kazalarının yaşandığı iller sıralamasında Çanakkale ve Malatya ile birlikte 39. sırada yer aldı.

Düzce?de son olarak geçtiğimiz hafta Konuralp?te bir inşaat işçisi çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmişti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.