?Elektrikte, Sadık Müşteriye? Ayrıcalık Geliyor!

21.01.2017 tarihli basında şöyle bir haber okudum. Elektrik piyasasında ?Sadık müşteriye ayrıcalık? geliyor!

?Tüketicilerin müşteri profilleri çıkarılarak ödemelerine ne kadar sadık olduklarına bakılacak. Daha sonra bu kişilere 'sadık tüketici' tarifesi uygulanacak.

Elektrik piyasasında "kazan-kazan" uygulamasına geçiliyor. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre tüketicilerin müşteri profilleri çıkarılarak ödemelerine ne kadar sadık olduklarına bakılacak. Daha sonra bu kişilere 'sadık tüketici' tarifesi uygulanacak.

Faturasını düzenli olarak yapanlar ödemesini ?bir ay geciktirse dahi elektriği kesilmeyecek.? Bu tüketicilerden ?açma ve kapama ücreti alınmayacak.? Faturanın ?son ödeme tarihi geçtiğinde tüketicilere bu durum SMS ile bildirilecek? ve ?5 iş günü içerisinde faturalarını ödemedikleri takdirde elektriklerinin kesileceği hatırlatılacak.?

Bu arada da müşterinin profiline bakılacak. Eğer tüketici 5 iş günü sonunda da faturasını ödememişse ve daha önce düzenli olarak faturasını ödeyen düzgün profilli tüketicilere ise ayrıcalık tanınacak. Sadık tüketici açma-kapama işlemine maruz kalmayacağı için 25 liralık açma kapama ücretinden de kurtulmuş olacak.?

Dürüst müşterinin taltif edilmesi güzel bir olay! Bu uygulama ?Türk Telekom?da?, ?Belediye Su işlerinde?,  ?Doğalgaz Şirketlerinde? vb. şirketleri için de örnek olmalıdır. Elektrik şirketlerini bu güzel davranışlarından dolayı tebrik ederim.

Elektrikte ?Kara Liste? Dönemi

28.01.2017 tarihli basında şöyle bir haber okudum. Elektrikte ?Kara Liste? Dönemi başlıyor!

?Elektrik dağıtım şirketleri 'Kara Liste' uygulamasıyla kaçak elektrik kullananları ve fatura ödeme sürelerini bir yıl içinde 6 kez geçirenlerin gözünün yaşına bakmayacak.

Serbest tüketici döneminin başlaması ile birlikte vatandaşa birçok kolaylık sunan elektrik tedarik şirketleri "Kara Liste" uygulaması ile de kaçak elektrik kullanan ve her yıl fatura ödeme süresini ortalama 6 kez fatura geçirenlerin gözünün yaşına bakmayacak.

Uzaktan Kesilecek!

Kaçak elektrik kullanımına yönelen ve faturasını düzenli ödemeyen tüketicilerin, evlerin içerisinde bulunan elektrik sayaçları sökülerek, direk üzeri panolara yerleştirilecek. Bu müşteriler "sorunlu tüketici" kategorisinde yer aldığı için ekiplere evin içerisinde açma-kapamada da sorun çıkardıklarından uzaktan kesme-bağlamalı sayaçlar takılacak. Herhangi bir kaçak durumunun tespiti ya da fatura ödeme dönemini geçirdiklerinde elektrikleri uzaktan kesilecek. Tedarik şirketleri, yapılan yeni çalışma ile düzenli fatura ödememede kara listeye alınma süresini 8 aydan 6 aya çekmeyi planladığı öğrenildi. Her ay bu kategoride yer alan tüketicilere ekip göndermek yerine kara liste uygulamasıyla tüketicilerin sayaçlarını elektrik direklerine taşıyacağı öğrenildi.

Ani Baskınlar Artacak

Doğu ve Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımını önlemek için ani baskınlar yapılacak. Bölgede bazı vatandaşların da çift hat çektiği belirlendi.? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.