Elektrikler vatandaştan habersiz kesildi. Pardon!

13.08.2017 Pazar günü sabah kalktım. Bilgisayarımın karşısına oturdum yine bir konu ile ilgili köşe yazısı yazıyorum. Yazmaya başladım, yazıyı belli bir yere kadar yazdım ve saat 07.00?de ekran kapandı. Ne oldu? Elektrik kesildi. Bir an düşündüm acaba elektrik sadece benim evimde mi kesildi diye. Her zamanki gibi mahalle marketini aradım. Maalesef orada da kesilmiş. Olabilir dedim. Bir müddet bekledim. Baktım ki elektriğin geleceği yok hemen elektrik arızayı yani 186?yı aradım. Soru sormama gerek kalmadan bant yayını çıktı karşıma. ?Sayın abonemiz! Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu bölgelerinde planlı bakım çalışmaları nedeniyle elektrikler saat 13.00?e kadar kesilmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz!? Haydaa. Peşin peşin de anlayışımıza teşekkür ediliyor! Bir müddet sonra saat 09.45 ve 09.49?da cep telefonuma arka arkaya gelen iki kısa mesaj daha;   

?Bölgenizde 07.00 ile 13.00 saatleri arasında bakım ve onarım çalışması yapılmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.? Üstüne üstlük elektrikler saat 13.00?de değil 14.00?de geldi. Ne kadar basit yaa. ?Anlayışınız için teşekkür ederiz.?

Pazar günü herkes yatağında yatacak diye bir mücburiyet yok. Adam esnaf. Dükkanını erkenden açmış. Mesela; Esnaf kahvaltı malzemesi satıyor. Marketlerin hepsi de aynı mağduriyeti yaşadı. Pastaneler yine aynı durumda. Satacağı bütün ürünler buzdolabında. Buzdolabının 7 saat çalışmadığını bir düşünün. Ne olur o ürünler? Esnafın yüzünden düşen bin parça. Adam ağlıyor yaa. Ondan sonra git marketten, pastaneden alışveriş yap. Bozuk etleri, yağları, peynirleri, pastaları vb. almak zorunda kal veya esnaf atmak zorunda kalsın!

Anekdot!

Bir gün bisikletim ile Atatürk bulvarından, yolumdan gidiyorum. Solumdan bir otomobil geçti. Az ileride sağa yanaştı ve park etti. Ben de park eden aracın solundan geçiyorum ki sürücü pat diye kapıyı açtı ve açar açmaz da kapının köşesi pedaldaki ayağıma çarptı. Hemen durdum. Ayağımdaki çorabı çıkardım ve baktım ki ayağımdan kan akmaya başlamış. Sürücü beyefendi de tanıdık çıktı ve özür dilerim hocam dedi. Dedim ki kardeş özür dilemen iyi güzel de bu özür ayağımdaki kanı durdurmaya yetmiyor!

Sepaş elektrikleri kestikten 2 saat 45 dakika sonra vatandaşa mesaj attı. Neden bir gün öncesinden haber verilmiyor? Planlı bakım böyle mi olur? Planlı bakımda öncelik vatandaşı önceden bilgilendirmek değil midir? Ne olacak şimdi vatandaşın o mağduriyeti?  

Aynı yanlışı veya hatayı vatandaşın Sepaş?a yaptığını bir düşünün! Hoşçakalın.    


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.