OLİMPİYAT KAVŞAĞI-TRAFİK PİSTİ-OKUL BAHÇELERİ ASFALTLAMASI

Olimpiyat kavşağında dalçık oluşmuş!

Düzce?de çoban kavşağında bir dalçık var. Bir tane de Olimpiyat kavşağında kendiliğinden bir dalçık oluşmuş. Nasıl mı? Anlatayım.

Nezih Tütüncüoğlu Bulvarından D-100 karayolu istikametine doğru aracınızla ilerleyin. Olimpiyat kavşağına geldiğinizde trafik ışıklarında bekleyin. Karşı taraftan, yani yeni yapılan Ekşioğlu sitesi tarafından gelen araçların D-100 karayoluna çıkışını bir seyredin. Araçlar önce aşağıya iniş yapıyor ve sonra da birden bire D-100 karayoluna çıkış yapıyor. Dikkat etmez hızlı bir şekilde çıkış yaparsanız aracınızın önü, ya da arkası mutlaka bir yerlere sürter.

Veya Nezih Tütüncüoğlu Bulvarından tam karşıya yani yeni yapılan Ekşioğlu sitesi tarafına geçişi bir deneyin. Resmen dalçık?a girer gibi giriyorsunuz. Dikkat etmezseniz şayet aracınızın ön tarafı mutlaka bir yerlere sürter. Buna hakkımız var mı? Bu durum uzun zamandır böyle. Yok mu bunun bir çaresi?

Trafik pisti ve temizlik konusunda eğitim!

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye işbirliği ile öğrencilerimizin, yani bu günün çocukları, yarının gençleri, geleceğin büyüklerini trafik eğitimi ve temizlik konusunda eğitemez miyiz?

Mesela trafik kuralları konusunda belediyenin hizmete sokacağı bir trafik pistinde bugünün çocukları uygulamalı bir şekilde eğitilemez mi?

Aynı şekilde temizlik konusunda da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye işbirliğinde temizlik konusunda eğitilemez mi?

Benim belediye tarafından aldığım bilgi olabilir doğrultusunda. Bu konuda kafa yormaya, adım atmaya  değmez mi? Düzce?nin evlatlarının daha iyi bir eğitim alması başta belediye olmak üzere tüm kurumların yararına değil midir?

Trafik var ise trafiği düzenleyen çizgiler mutlaka olmalıdır. Trafikte yaşlı, genç ve hatta bayanlar bile kural hatası yapıyorlar ve bunu bilerek yapıyorlar. Mesela; Bir aracın sağına girmek çok yanlıştır. Zira herhangi bir problemde araçlar kendini güvenlik şeridine alacakken bir bakıyorsunuz araç sağdan geçiliyor. Trafikte saygı herkese lazım olur. Trafikte saygıyı öğretmek için ilk, orta ve lise seviyelerinde iken trafik bilgisi ve kurallar bilinci genç zihinlere mutlaka kazandırılmalıdır. Böylece Düzce?de yaşam kalitesi daha da artacaktır.

Bu arada şoför dilinde bir aracı sağlamak yani sağından geçmek ona hakaret etmek demektir. Bütün bunlar trafik ahlakıdır. Artan araç sayısı ve trafik nedeniyle bu konudaki eğitimler tüm okullar düzeyinde mutlaka verilmelidir. Ne dersiniz?

Asfalt yapılmayan okul bahçesi kaldı mı?

Şehir merkezindeki okullarımızın bahçeleri ya beton, ya da asfaltla kaplanmış durumda. Şehir merkezinde yağmur yağdığında bahçesi çamur olan okul bahçesi kaldı mı? Varsa şayet, okul müdürleri bu konuda tedbirini almış mı? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.