Dr. Faruk Özlü ve Fisko kavşağının çözümü!

4.11.2018 tarihinde “TEM otoban bağlantı yolu hayırlı olsun!”, 

10.12.2018 tarihinde “TEM yan yol tabelaları ve Fisko kavşağı!”, 

17.12.2018 tarihinde “Düzce gişelerinden giriş-çıkış ücreti, Fisko kavşağı, Cumartesi pazarı!”,

08.01.2019 tarihinde “Fiskobirlik kavşak problemi acilen çözülmeli!”,

21.02.2019 tarhinde “İlimizdeki Siyasi Partilerin Belediye başkan adaylarına…! (3)”,

27.02.2019 tarihinde “Fisko kavşağına yaya geçidi ve Binali Yıldırım’ın hikayesi!”başlıklı köşe yazıları yazmıştım.

“Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu 12.11.2018 pazartesi günü hizmete açıldı.

Yeni yapılan Otoban bağlantı yolu, ilimizin güneyinden geçen otobandan ilimize giriş yapmak isteyen araçlar içindir. Yani İstanbul veya Ankara istikametinden gelen araçlar isterlerse bu yolu kullanarak ilimize giriş yapabilecekler ve isterlerse yollarına D-100 karayolundan devam edebileceklerdir. Veya ilimizden Ankara veya İstanbul istikametine otoban karayolu ile gitmek isteyen araç sürücüleri Düzce gişelerinden çıkış yaparak istedikleri yerleşim yerine gidebileceklerdir. 

Herşey güzel ama Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu açıldığı günden beri bazı problemlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. TEM otoban bağlantı yolu ve Fiskobirlik kavşağı olarak bilinen kavşak ile ilgili birçok sefer yazdım. Çünkü bu konuda vatandaşlar karşıdan karşıya hem yaya, hem de araç ile geçme sıkıntısı ile karşı karşıyalar. O kavşakta hergün sıkıntı yaşanıyor, insanların sinir katsayısı artıyor.

Bir de D-100’den, Kervan Kavşağından şehir merkezine giriş yapan, Fisko kavşağını kullanarak doğu istikametine, Fevziçakmak mahallesine gitmek isteyen araçlar, özellikle de büyük araçlar Fisko kavşağında kilitlenmeye sebep oluyor.                                         

Peki ne yapmak lazım? Bu problem çözülmeli. Bu problemler vatandaşta olumsuz etki bırakıyor! Bu kilitlenmenin önüne ancak iki şekilde geçilebilir.

1-İstanbul istikametinden gelen ve Fevziçakmak mahallesine giriş yapmak isteyen araçlar Kervan kavşağının az ilerisinde bulunan yaya geçidinin altından geçer geçmez sağ yan yola giriş yapılabilir. Bu konunun uygunluğu yerinde gözlem yapılarak Fevziçakmak mahallesine araç girişi yapılırsa Fisko kavşağı büyük ölçüde rahatlamış olur. Sözü edilen o kavşak gün geçtikçe daha da önemli bir hal alıyor ve sıkışıyor.

2-TEM otoban bağlantı yolunun viyadük yapılarak yukarıya alınması ile. Yani şehirlerarası otobüs veya diğer araçlar üstten geçirilerek.   

Yukarıdaki çalışmalar yapılırsa yayalar, şehir içinde dolaşmak zorunda kalan araçlar, otobandan ilimize giriş, ilimizden otobana çıkış yapmak isteyen araçlar da rahat ederler. Bu problemi birilerinin anlatması gerekir. Bu birilerinin de siyasiler olduğunu birçok sefer dile getirmiştim. Kimdir bu siyasiler? İl başkanları, Belediye başkanları ve milletvekilleridir. Bu konu hakkında belediye başkan adayları ne düşünürler acaba?” diye sormuştum.

Geçtiğimiz çarşamba günü (06.03.2019) Ak Parti Düzce Belediye Başkan adayı Dr. Faruk Özlü’ye bu soruyu şifahi olarak tekrar sordum?

Cevap: “Bu önemli bir konudur. Gerek yaya, gerekse araç sahiplerinin bu önemli problemi ancak Dergaz‘a ait binanın önünden, kalıcı konutlar bağlantı yoluna viyadüklerle bağlanmasıyla çözülür. Bu da Karayolları Genel Müdürlüğünün işidir. Vatandaşlarımız merak etmesinler. Belediye Başkanı olduğumuzda ilk ilgileneceğimiz konulardan bir tanesi bu olacaktır” şeklinde cevap verdiler. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.