Pireye kızmak-Süt yerine su!

Pireye kızıp yorgan yakmak!

“Pireye kızıp yorgan yakmak ne demek? Gereksiz bir olayı kafaya takarak daha önemli işlere gerekli ilgi ve alakayı göstermemek veya önemsiz bir durum karşısında kızarak kendisine daha büyük zarar verecek davranışta bulunmak demektir.”

Süt yerine su!

“Zamanın birinde, halkını seven iyi yürekli bir kral, halkın hal ve hareketlerinde gördüğü bazı olumsuzluklardan dolayı onları imtihana tabi tutmak istemiş ve insanları bir meydana toplayarak düşüncesini açıklamış:

“Ey halkım..! Şehrin orta yerine bir havuz yaptırdım. Ama ülkemizin ihtişamını, gücünü ve kudretini yansıtması açısından sizden bu havuzun içini süt ile doldurmanızı istiyorum.” demiş.

Onun için dört bir tarafa haberciler göndermiş. Şehirde yaşayan herkesin bu gece birer kova süt getirerek havuza dökmesini istemiş.

Kralın bu fikri bazılarının hoşuna gitmemiş. Lakin başka çare yok deyip kralın isteği doğrultusunda kendilerini havuza gitmek zorunda hissetmişler.

Gece olunca kendini herkesten daha uyanık zanneden biri şöyle düşünmüş:

“Bu kadar insanın içinde, ben havuza süt yerine bir kova su döksem, koca havuzun içinde bu anlaşılmaz. Ayrıca karanlık olduğu için de kovama süt yerine su doldurup götürsem kimse de fark etmez ve anlamaz” deyip planını uygulamaya karar vermiş.

Halk, gece sabaha kadar görevini yerine getirmiş. Derken sabah olmuş.

Kral büyük bir heyecanla gelip havuza bakmış ama bir de ne görsün, süt ile dolu olmasını beklediği havuzun ağzına kadar su ile doldurulduğunu görmüş.

Kral bu duruma çok üzülmüş.

Meğerse şehirde kendisini uyanık gören sadece biri değil, hepsiymiş!”

Hoşçakalın.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.