Öyle bir şey yapın ki-Olimpiyat ve Fisko kavşağı!

Öyle bir şey yapın ki halk alkışlasın!

Halkın içinde dolaşan bir vatandaş olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki İstanbul Caddesinde yapılan son düzenleme kabul görmedi. Zaten dar olan Cadde üçe bölündü. Neden? Yolun bir bölümü bisikletliler, bir bölümü araçlar, diğer bölümü ise park yapmak isteyen araçlar için. Vatandaş diyorki; “Bisiklete, orta yaşlılar, gençler ve çocuklar biner. Belediye ile Anıtpark arası kaç metrelik bir yol ki bisikletliler için yol ayırıyoruz. O mesafeyi yayan gitsek olmaz mı? İstanbul Caddesi zaten dar orada bir sıra da olsa park yaptırılır mı?”

İstanbul Caddesinde yapılan bisiklet yolunun girişi belediye tarafından olacak. Bisikletli vatandaş yeni yapılan bisiklet yoluna kadar nereden ve hangi yoldan gelecek? Diyelim ki bir şekilde geldi. Peki bisiklet yolunun sonu neresi? Valiliğin önünde bulunan havuzlu kavşağa kadar! Oradan nereye gidecek? Sağ tarafa gitse aracın altına girecek, sol tarafa gitse ters taraf. O bisikletlinin çıkış yolu maalesef yok!

İstanbul Caddesinde ancak iki çeşit uygulama yapılabilir. Cadde ya tamamen kapatılır yayalar için bir yol olur veya tamamen araçlara açık hale getirilir. Efendim bu iki duruma da esnaf karşıymış. O zaman da yapılacak iş bellidir! Hergün şehir merkezinde yaşayan vatandaşa sormak. Vatandaşa fikrini sormanın yolu da bellidir. Vatandaştan alınacak cevaba göre uygulama yapılır ve o uygulamaya yıllarca dokunulmaz.

Bisiklet yolu mu yapmak istiyoruz? Yapalım. Nereye? Şehir merkezi ile kalıcı konutlar arasında bulunan bağlantı yolunun her iki tarafına, Şehir merkezi ile Konuralp yerleşim merkezinin arasına, Şehir merkezi ile Hamidiye, Körpeşler, Arapçiftliği, Sarayyeri, Akınlar ve Karahacımusa mahalleleri vb yerlere. Örnek mi istiyorsunuz; Öztürkler mevkii veya T7 petrol istasyonundan Memursen konutlarına doğru giden caddenin her iki tarafına yapılan bisiklet yolu gibi.

İstanbul Caddesinde yapılan uygulamaya gösterilen tepkilerden sonra Belediyemiz açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan korkuluklar geçici olarak yapıldı! Bisiklet yolu biraz daha daraltılacak! Ancak tek sıra park yapılacak! Yapılan bu açıklamalar vatandaş tepki göstermeden önce yapılsa daha doğru olmaz mıydı?

Halen yapılan işten çıkan sonuç şudur; Yaya, kaldırımdan yürüsün. Bisikletliler, yolundan gitsin. Araçlar, kendisine ayrılan yolundan gitsin. Park etmek isteyen araç sahipleri de tek sıra halinde olmak şartıyla park yapsın! Daha sonra belediye başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama ile tek sıra da olsa park yapılmayacak şeklinde!

Yapılan bu açıklamalar vatandaş tepki göstermeden önce yapılsa daha doğru olmaz mıydı? Görülüyor ki her şey kitapta yazdığı şekilde uygulanamıyor. Ne demiş atalarımız; “Soran dağları aşmış, sormayan düz yolda şaşmış!” Her şeye rağmen İstanbul Caddesinde yeni yapılan düzenleme hayırlı olsun. Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler..!

Olimpiyat kavşağı çalışmaları!

D-100 Karayolundan, pazaryerinin girişi olan Olimpiyat kavşağındaki kavşak çalışmaları hızlandırılmalıdır. Okullar 18 Kasımda ara tatile girecek. Trafik yoğunluğu biraz olsun hafifleyecek. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli çalışmalara hız verilmelidir. Çalışmalar iki vardiya halinde mi olur, üç vardiya halinde mi olur bilemem. Bu konuda iktidarı ile muhalefeti ile siyasiler daha aktif hareket etmeli, Düzce bir ve beraber olmalıdır!

Fisko kavşağı kapatıldı!

Fisko kavşağı kapatıldı. Kim kapattı? Karayolları Genel Müdürlüğü. Neden? Allah muhafaza etsin ama orada bir trafik kazası olursa sorumlusu orada o tedbiri almayanlarındır. Buraya kadar tamam! Peki ama o kavşak ne zaman açılacak sorusunun cevabı nedir? Bana verilen bilgilere göre normal şartlarda 3 yıl sonra. Bu işin hızlandırılması işi hiç mümkün değil mi?

Eleştiriler karşısında Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü geçtiğimiz hafta bir TV proğramında şu açıklamayı yaptı: "Fiskobirlik Kavşağı'nı kapatmamız geçici bir durum. Orada bir güvenlik sorunu var. İnsanlar oradan karşıdan karşıya geçiyor. Araçlar hızlı geçiyor. Düşündük, taşındık. Buradaki kaosu ortadan kaldırmak için Şerifoğlu Kavşağı'ndan dönülmesi kararını aldık. Sonrasında uzmanlarla yaptığımız çalışmalar sonucu ‘çelik köprü’ gündeme geldi. İlgili kesimler de bu projeyi beğendi. Sorumlu karayollarına projeyi sunduk. Çelik köprü maliyetli olacağı için ancak “ışıklı sistemin yapılabileceği” görüşü ön plana çıkıyor." İyi ya işte neyin yapılacağına karar verilmiş. Bu çalışma bir an önce başlatılmalıdır.

Ne yapılacaksa bir an önce yapılsın. Gerek İstanbul Caddesi problemi, gerek Olimpiyat kavşağı, gerekse Fisko kavşağının yapımının hızlandırılması vb. işler ile kim ilgilenmesi gerekecek? Yukarıda da belirttiğim gibi iktidarı ile muhalefeti ile siyaset! Siyasetçiler zaten bu işler içindir! Ne dersiniz? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.