Düzceli Erkan Seçkin’e önemli görev!

21.05.2012 tarihli köşe yazımda “Bakanlıklarda kaç adet Düzceli bürokrat var” başlıklı bir yazı yazmıştım. O yazıda Bakanlıklara, şartları uygun olan Düzceli bürokratlar yerleştirilmelidir! Milletvekillerinden bazıları seçim konuşmalarında bu konuyu dile getirmişlerdi. Konu önemlidir ve acele edilmelidir. Gerek İstanbul’da, gerek Ankara’da ve yurdun değişik vilayetlerinde görev yapan Düzceli bürokratlar tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Bakanlıklarda halen üst düzeyde görev yapan Düzceli bürokratlar varsa bu arkadaşları daha yukarılara taşımalıyız. Bu sayede Düzce siyaseti başarılı olur. Düzce’ye ve bölgeye hizmet akışı daha çabuk olur. İktidar, bu konuyu mutlaka ele almalı ve hizmet adına bu fırsatı değerlendirmelidir. Unutulmamalıdır ki ‘Görev istenmez, verilir’”

***

Erkan Seçkin ve görev!

Yukarıdaki yazıyı 2012 yılında yazmıştım. Bugün de aynı görüşteyim. Düzceli iş insanı Erkan Seçkin Ankara’da önemli bir göreve getirildi. Peki Erkan Seçkin kimdir?

Erkan Seçkin; 1972 Düzce doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Düzce’de yapmış. Halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesine devam etmektedir.

Erkan Seçkin siyasi hayata 1996 yılında Anavatan Partisinde Gençlik Kollarına üye olarak başladı. 1998 yılında Gençlik Kolları İlçe Başkanı, aynı yıl içinde Bolu Gençlik Kolları İl Başkanı oldu. Kendisini o yıllardan tanırım.

1999 yılında Anavatan Partisi Gençlik Kolları MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) üyesi oldu. 2000 yılında seçim işlerinden sorumlu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine yükseldi. Bu dönemde; seçilme yaşının 25’e indirilmesi projesi için kanun taslağı hazırladı ve bu taslağı Türkiye gündemine soktu. Üniversitelerde bu konuda konferanslar verdi, projenin gelecek nesillere olan katkılarından dolayı çeşitli üniversitelerden çeşitli ödüller aldı. 2002 yılında yapılan seçimlerde, seçilme yaşının 25 yaşın altına indirilmesi konusunun tüm siyasi partilerin seçim programlarına girmesini sağladı.

2001 yılı sonunda Gençlik Kolları Genel Başkanı oldu. Yaklaşık 3.5 yıl süre ile Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptı. Görev süresi içinde partinin en başarılı genç siyasetçisi olarak TBMM’de Anavatan Partisi Grubunda dönemin Başkanı tarafından ödüllendirildi.

Bir süre sonra zamanın Doğru Yol ve Anavatan Partilerinden 50’şer kişilik iki grubun bir araya gelerek içinde 27 eski Bakan ve 30 eski milletvekilinin de bulunduğu 100 kişilik Demokrat Parti kurucularının içinde en genç kişi olarak görev aldı. Bu süre içerisinde Dünya Genç Demokratlar Birliği Üyeliği ile birlikte, Türkiye’yi temsilen yurt dışında birçok toplantıda ülkemizi başarılı bir genç siyasetçi olarak temsil etti. Demokrat Partinin Genel İdare Kurulu Üyesi oldu.

Spor yönetim alanlarında da faaliyet göstererek, Modern Pentatlon Federasyonunda 3 yıl “As Başkanlık” ve “Milli Takım kafile başkanlıkları” görevlerinde bulundu.

Erkan Seçkin ilerleyen yıllarda dönemin İçişleri Bakanı olarak görev yapan Efgan Ala’nın tavsiyeleriyle 2015 yılında Ak Partiye üye oldu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den Milletvekili aday adayı olarak seçimlere girdi.

İş insanı Erkan Seçkin iş hayatında birçok firmada yöneticilik yaptı. Yazılım ve Bilişim üzerine uzun yıllardan beri Savunma Sanayi Teknolojilerinde hizmet etti. Erkan Seçkin halen, Ankara-Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, 5 ülkede ortaklığı bulunan, 60 ülkeye ihracat yapan, dünyanın en büyük 3. tedarikçi firması olan ASSAN ASP’de Genel Koordinatör olarak görev yapıyor ve Kamudaki bütün organizasyonları yönetiyor! Fabrikada; Caterpillar, Komatsu, Kawasaki, Hitachi ve Atlas Copco uyumlu 16,000 çeşit ürün imalatı yapılmaktadır.

Erkan Seçkin; Sosyal ve Kültürel anlamda da son yıllarda ilimize gelen, Türkiye’nin tanınmış tiyatro ve ses sanatçılarının gelmesinde ana sponsorluk görevini yapıyor. Yani Düzce’nin sanatsal anlamda tanınabilmesi için ilimize gelen sanatçılara Düzce’nin tanıtılmasına da hizmet ediyor.  

Evli ve iki çocuk babası olan, Düzce’de yaşayan, sadece iş için Ankara’ya gidip gelen Erkan Seçkin ayrıca, Düzcespor Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kapoğlu’nun isteği üzerine, Düzcespor yönetiminde Başkan vekili olarak da görev yapıyor. Düzce’ye birçok yönü ile hizmet eden Erkan Seçkin’i bir Düzceli olarak tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. 

Bakanlıklara ve önemli görevlere Düzceli hemşehrilerimizin getirilmesini sağlamalıyız. Bu hizmeti yaparken eş, dost, akraba yakını olmaktan ziyade profesyonel davranmalıyız. Göreve getirilenler de görev yaptığı kurumlarda kendilerini gizlememelidir. Görev yaptıkları yerlerde önce devletimizin ve görev yaptıkları kurumlarda da ilimizin menfaatlerini göz önünde bulundurarak gereğini yapmalıdırlar. Hoşçakalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.