İl Başkanı Keskin Gündem'in Konuğu Oldu

İl Başkanı Keskin Gündem'in Konuğu Oldu

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Gündem programının bu haftaki konuğu oldu. Programın gündem maddesi Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8’lik deprem oldu. Elazığ’dan canlı bağlantıların yapıldığı ve programda bölgede yaşanan son durum aktarılırken diğer yandan İl Başkanı Keskin Düzce’nin olası bir depreme hazır olup olmadığı da konuşuldu.  

Düzce TV ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının bu haftaki konuğu AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin oldu.

Programın gündem maddesi Elazığ ve Malatya illerinde yaşanan 6.8’lik deprem afeti oldu. Gazeteci Levent Öztürk canlı bağlantı ile bölgeden son durumu aktarırken, Düzce’den deprem bölgesine giden DAKE gönüllüsü Volkan Aydınlı orada yaşanan olayları izleyicilerle paylaştı.

"Türk olmanın verdiği gururu hep birlikte yaşıyoruz"

Konuşmasına Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şöyle konuştu:

“Elazığ depreminde Allah ölenlere rahmet eylesin. Bir afet olduğu anda yurtdışı ajanslarına geçen, depremden 4 saat sonra 4 tane uçakla deprem bölgesine inebilen ender ülkelerden biri Türkiye diye başlık atıp ve Avrupa’da haberlere çıkan bir ülkeyiz. Güçlü bir ülkeyiz bu noktada tecrübeliyiz. Tüm bakanlarımızla ve Cumhurbaşkanımızla o bölgede o insanların yanında olmak insanların hem acılarını hem de yüklerini hafifletiyor. Hamdolsun bugün bu noktaya geldik. Bu yaz Düzce’de yaşanan sel felaketinde de bakanlarımız geldi insanlarımızla beraber oldu. Çözüm bulabilmek ve yaraları sarmak için uğraştı. Allah devletimize zeval vermesin. Bunlar acı tecrübeler. Ama sağlam bir hükümetimiz var. İnsanların siyasi parti gözetmeksizin bu gibi durumlarda birlik ve beraberliğinde Türk olmanın verdiği gururu hep birlikte yaşıyoruz.”

"Sel afeti sonrası çalışmalarımız sürüyor"

17 Temmuz 2019’da Düzce’nin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde yaşanan sel afeti sonrası yaşanan gelişmeleri aktaran İl Başkanı Keskin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hasar tespit çalışmalarından sonra ödemeler yapıldı. Bununla ilgili olarak da en son bazı yolların güzergahları değişti. Zaten 12. aya kadar bir asfalt çalışmamız vardı. Bu sene de kalan yerleri yapacağız. Asfaltlanmamış yer kalmayacak. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) çalışması var. Bölgede yıkılan köprülerle alakalı 2. ayda ihale yapılacak. Yaklaşık 40 milyonluk bir yatırım söz konusu. Aşağı yukarı eksiğimizin yüzde 65’ini halledeceğiz. Sonra da sel felaketiyle ilgili en önemli şey dere yataklarına ev yapılması. Bu güzergah üzerinde olanları kaldıracağız. Bunun içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelinde ciddi bir şekilde çalışıyor.”

Konuşmasında 1999 yılında 2 büyük depremle ağır hasar alan Düzce’nin olası bir deprem afetine karşı hazır olup olmadığı hakkında düşüncelerine yer veren İl Başkanı Keskin, şu ifadelerde bulundu:

“Bence 1999 depreminden sonra yapılan binalarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama deprem görmüş binaların hala tehdit unsuru taşıdığını söylemek isterim.  Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde 4 okul tahmin ediyorum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkımı gerçekleştirilecek. Özellikle devletin kendi binalarıyla ilgili hazırlıklarını tamamlaması lazım. Düşünebiliyor musunuz, biz 20 yıl geçmiş okul yıkmaya çalışıyoruz. Bizim depremden sonra yapılanlarla değil de deprem görmüş binaların daha dikkatli olmalarını tavsiye edebilirim. Bu çalışmaları bitirmemiz lazım artık bunları konuşmamız lazım. Bunlar bizim eksiğimiz.”

"Burada en büyük sorun şu anda barınma sorunu"

Yayına canlı telefon bağlantısı gerçekleştiren ve Elazığ ve Malatya’daki son durumu aktaran gazeteci Levent Öztürk şöyle konuştu:

“Bu durumu en iyi anlayan tabii ki de Düzceliler. Burada en büyük sorun şu anda barınma sorunu. Onun dışında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlar orada direkt olarak AFAD tarafından depremzedelere ulaştırılmış durumda. Zira çadırlar ne kadar güçlü de olsa burada hava önümüzdeki günlerde eski 15’in altına ineceği soğuklarda çok ciddi anlamda bu ihtiyacı karşılayamayabilir. Malatya’da iyi bir koordinasyon ile sorunlar çözülmüş gibi gözüküyor. Elazığ’da tabii durum farklı. Çünkü depremin etkisi çok geniş bir alana yayılmış durumda. Özellikle arama kurtarma çalışmalarının burada havanın mevsim normallerinde daha da sert olması beklenirken gündüz güneşli ve gece de çok aşırı derecede zorlamayacak şekilde olması gerçekten Allah’ın bir iyiliği diyeyim buradaki depremzedeler için. Elazığ’ın köyleri de depremden ağır hasar aldı. İlerleyen günlerde yağacak kar nedeniyle bölgeye ulaşan konteynerlar bölgelere yerleştirilmeye başlandı. Köylere şu anda çadırlar gönderildi. Artık ani yardım beklentisi yok. Çünkü ciddi anlamda bir yardım söz konusu oldu. Ama tabii şu an yoğun kış şartlarından dolayı en önemli ihtiyaç battaniye, yatak ve ısıtıcılar.  Her ne kadar bu malzemeler gelmiş olsa bile yeterli olup olunmadığı bilinmiyor. Burada sadece yıkılan evler değil, ağır hasar gören ya da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok ev var. Birçok kişi benim evim sağlıklı değil endişesi taşıyor.”

"Bölgeye en hızlı şekilde intikal ettik"

Düzce’den Elazığ’a destek olarak giden DAKE gönüllüsü Volkan Aydınlı “Biz deprem haberini alır almaz kendi içimizde bir kriz masası oluşturup hemen bir ekip hazırladık ve Elazığ’a gittik. Bölgeye en hızlı şekilde intikal etmeye çalıştık. Enkaz ve göçük burada bizim düşündüğümüzden daha az oranda. Deprem biraz daha uzun sürseydi çok daha fazla bina yıkılabilirdi. Çünkü ağır hasarlı çok bina var. Elazığ’a biz gittiğimizde enkazlara hemen müdahale ettik. 2 vatandaşımızın yaralı 20 vatandaşımızın da cenazesinin çıkarılmasında bir fiil görev aldık. Elazığ’da şu anda arama kurtarma çalışmalarına son verildi.” dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.01.2020
17:45

SAYIN BAŞKAN TÜRKLÜKLE NE ALAKASI VAR..İNSANLIK BU ..VİCDAN BU ..YARDIMSEVERLİK BU.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,19
ERAY


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.