Hal Hatır Ekibi İş Başında

Düzce’de Sağlık Müdürlüğü Atatürk Devlet Hastanesi ve Akçakoca Devlet Hastanesi’nde hal hatır ekibi kurdu. Hal hatır ekibi her gün hasta ve hasta yakınlarının durumunu soruyor hem de yaptıkları anketlerle hastanenin eksiklikleri tespit ediyorlar.

Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Akçakoca ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde “Hal hatır” ekibi adı altında bir ekip kurdu.

 

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da hastaları ziyaret ederek hem durumlarını soruyor hem de hal hatır ekibi hakkında bilgi veriyor.

 Ekip her gün yatan hasta servisinde ki hastalar ve hasta yakınlarını ziyaret ediyorlar. Ayrıca hastanelerin doktor, hemşire, güvenlik, kat hizmetlisi, yatak çarşafı, yemek ve yastık kılıfına kadar memnuniyet anketi yapıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hastaları misafirleri olarak gördüklerini belirterek, amacın hem hastalara moral vermek hem de hastanedeki eksikler ve beklentileri öğrenmek olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, “ Kuruluş amaçlarımızın en büyük nedenlerinden biri biliyorsunuz hasta ziyaretinde bulunmak, insanların gönlünü almak, hal hatır sormak tarihten bu yana en önemli konulardan bir tanesidir. Bizde hastalarımızı misafirimiz olarak görüyoruz. Düzce Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Akçakoca ve Düzce Devlet Hastanesi’nde özverili arkadaşlarımızdan ekip kurduk. Yatan bütün hastalarımızı geziyoruz. Onların hem durumlarını soruyoruz, hem moral veriyoruz, onun yanında kendi eksiklerimizle ilgili olarak bilgiler alıyoruz. Kendi personellerimizle de bir araya gelip destek olduğumuz göstermeye çalışıyoruz. Bu olayların neticesinde anketler yapıp, hastanemizde ki eksikliklerimizi tespit edeceğiz, pozitif taraflarımızı da belirleyip buna göre projeler başlatacağız” diye konuştu. 

Yapılan anketlerle ilgili de bilgi veren Dr. Yılmaz, 3 aşamada anket gerçekleştirildiğini belirtti.

Yılmaz,  “İlk anketimizde genel anlamda hastalarımızın genel durumlarını soruyoruz ve fikirleriniz alıyoruz. İkinci anketimizde daha ziyade kendi belirlediğimiz eksikliklerimize yönelik sorularımız var. Onlar biraz genel oluyor. Yatan servisimizde ki güvenliğimizden, hemşireye ve doktorlarımıza kadar memnun olup olmadıklarını soruyoruz. Üçüncü aşamada ise hastanenin genel durumuyla alakalı temizliktir, yataklı hizmetlerde ki durum, yemeklerde ki memnuniyet, çarşafların temizliği, yastıkların temizliği er türlü konuyla alakalı bilgi almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
20.2.2019
21:04

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bankolarında çalışan personelin hastalara davranışlarını da inceler misiniz?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,12
Aa


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.