Hani Gençlerden Bişey Olmazdı?

Şimdi yazının başlığına bakınca, arkasında yine gençlerin başardığı güzel bir olayı anlatacağım sanacaksınız amaaaa? Değil?

Kandırılmaya alışkın olan toplumumuz, 90?lı yıllarda Fadıl Akgündüz (nam-ı değer Jet Fadıl) ile başladı kandırılma serüvenine. Takvimler 2015 yılını gösterdiğinde ise, karşımıza yine aynı kişi ancak dönemin modasına uyarak, bu kez de sakallı olarak karşımıza çıktı. Jet Fadıl?ın son bombası bu kez de Carpice Gold olmuştu. Sakalda vardır bir keramet denildi ama sonuç aynı oldu..Ve yine kandırıldık. 

Tarihler 2017 yi gösterdiğinde ise karşımıza bu sefer de, Türkiye nin en genç dolandırıcılarından biri olan, Mehmet Aydın çıktı sahneye. Onun kandırma yöntemi ise daha bizden bir isimle oldu..Çiftlik Bank? Peki sistem nasıl işliyor?

Sosyal medya da, genelde takipçi istekleri geldiğinde fark ettiğimiz Farmville oyunun Türk ama gerçek versiyonu düşünün. Oyuna üye oluyorsunuz, Üye olma karşılığında size 15 tl değerinde Manisa Tavuğu veriyorlar. Tebrikler artık her gün sanal olarak taze yımırta yiyebileceksiniz J Yumurtaları ister satabilir, isterseniz de civ civ çıkması için saklayabiliyor ve onları satarak para kazanıyorsunuz. Kazandığınız yada yatırdığınız paralar ile başka hayvanlarda alabiliyorsunuz, ancak hayvanların ömrü bir yıl. Mıhteeeeeşem? Anlatmaya gerek var, o yüzden yazıyorum? Ne kadar çok civciv o kadar yumurta, o kadar çok yumurta satışı, o kadar çok kasaya para. Tavuğun beslenmesi içinde yem şart. Çünkü sanalda olsa tavuk bu acıkıyor, değil mi?

Devam ediyorum.. daha yeni başladık? Eğer ki ben yeterince kandırılmadım, diğer arkadaşlarımda kandırılsın diyorsanız, o zaman referans kısmına tıklayarak, sosyal mecralardan linkinizi paylaşıp diğer arkadaşlarınızın da sizin gibi çiftçi olmasını sağlıyorsunuz. Onların arasından hayvan alanlar da olursa, sizde %5 kar artışı ve %5 bonus para kazanıyorsunuz. Yok bu para bana haram arkadaş, ben para almam diyorsanız da, işte bu tam sizlik. Sipariş bölümüne tıklayarak, evinize çiftlikte bulunan şarküteri ürünlerinden sipariş verebiliyorsunuz.

Şimdi gelecek soruyu duyabiliyorum. Çiftlik sanal, eve şarküteri ürünü sipariş vermek nerden çıktı? Kayıt yaptırma parasından tutunda, Sanal çiftliğinizi geliştirmek için, yatırdığınız gerçek paraların hepsi, gerçek çiftliklerin geliştirilmesinde harcanıyor(muş). O çiftlik gelişiyor, inek alıyor, koyun alıyor, süt satıyor, bal yapıyor.. ve  O çiftliğin ettiği kar payından da sanal çiftçiler kar payı kazanıyor, diledikleri zamanda paralarını alabiliyorlar.

Hatta bu iş patlamadan önce, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda, binlerce makinenin önünde durarak, ? Bitcoin de çıkarmaya başladık, hayırlı uğurlu olsun? diyor

Ne yalan söyleyeyim, ben bile şimdi bu satıları yazarken inandım.

Ama gelin görün ki, kolay para kazanma aşkı ile yanıp tutuşan toplumumuz, düşündü taşındı ve kararına vardı. Jet Fadıl a 2 kere kandık, Genç Memedimizin neyi eksik dedi. Yüksek kar payı ile kolay paralar kazanılmaya başlandıkça da, efsane kulaktan kulağa yayıldı. Hatta Çiftlik Bankın meşhur ballarının reklamı Beyaz Show da bile yer aldı. Nedendir bilinmez, Türkiye de en çok kandırma hep bal üzerinden oluyor. 5 kilo bal 100 tl, yanında polen hediye, eski güzel ballar artık çiftlik bankta artık evlerinize geliyor gibi?

Çiftlik bankın foyasının ortaya çıkmasından sonra, bu seferde Çiftlik Banka kaptırdığınız paranızı 500 tl karşılığında kurtarabiliriz diyen başka bir dolandırıcı çete de 1600 kişi dolandırdıktan ve paralarını aldıktan sonra, artık huzura erdiğimizi düşünüyorum.

İşi özetlersek kandırılan 77000 kişi, toplanan 511 milyon tl para ve yine kandırılan masum halk.

Bu ülke, gençlere hak ettiği şekilde hiiiç güvenmedi. Aslında görüyoruz ki, birkaç kez güvendi ( aslında kolay paraya aç olduğu için güvendi de neyse) onda da yanlış kişiye güvendi. Dua edelim de, bu tombalak arkadaş, yakın zaman sonra, ben madurum, kandırıldım, asıl paraları başkası aldı beni günah keçisi yaptılar demesin. Kim bilir, belki de 10 yıl sonra çıkıp, ben fetönün oyunu bozmaya, ülkeme hizmet etmeye geldim der.. Şarkıda geçtiği gibi, kim biliiiir, kim biliiiiir, kim biliiiir?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.