Referandumda Algı Mühendisliği

 Çok garip ve Milli, Manevi duyguları çok sivri olan bir milletiz vesselam. Her zaman mağdurun yanında olmuştur tarih boyunca. Ama bu sefer durum biraz farklı... Nasıl mı?... Şu günlerde Türk halkı nelere tepkili önce ona bakalım.

1- Amerika Birleşik devletleri yani ABD,

2- Avrupa Birliği yani AB,

3- İsrail

4- PKK veya PYD,

5- Fethullah'çı terör Örgütü yani nam-ı diğer FETÖ,

6- Ve bilumum terör örgütleri ( çünkü 40 yıldır terörden muzdarip olmuş bir millet), en önemlisi

7- EMPERYAL güçler..  

Oldum olası ve şu son oynanan oyunlardan sonra iyice düşman olmaya başladı ve tepkili olmaya başladı bu vatanın güzide evlatları yukarıda saydığım unsurlara. Neden?... Çünkü bu unsurlar Türkiye'nin iyiliğini istemezler. Türkiye'de Demokrasinin yerleşmesini isterler mi? elbette ki istemezler. Çünkü bu güçlerin bir kısmı Türkiye'nin BÖLÜNMESİNİ ve parçalara ayrılmasını ister. Bir kısmı da SÖMÜRÜLMESİNİ ister.. Pekalâ Amerika ve emperyal güçler Türkiye'de çoğunlukçu DEMOKRASİ'mi ister? yoksa TEK ADAM yönetimini mi?. Amerika ve diğer dış güçlerin yerine ben olsam TEK ADAM ile muhatap olmak isterim çünkü onu KANDIRMAK kolay. Ama Çoğunlukçu Demokrasiye pek kül yutturamaz, çünkü illaki çatlak bir ses çıkar..

Örnek mi istiyorsunuz?. Örneğin, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt veya diğer şeyhciklerin yönettiği emirlikler. Hatta Güney Afrika'daki Tek adam yönetimindeki devletler. Tüm bu saydıklarım Amerika ve diğer sömürge ülkelerinin oyuncağı olmuş, iliklerine kadar sömürülmekte.  

Şimdi gelelim asıl konumuza. Büyük bir ihtimalle NİSAN ayında YENİ ANAYASA ile ilgili ülkemizde bir referandum yapılacak. Üstüne basa basa söylüyorum Yeni Anayasayı oylamak için bu referandum. Yoksa Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekili seçimi değil. Hatta Belediye başkanı veya mahalle Muhtarı seçimi de değil. Pekala neyi "EVET" veya "HAYIR" ile oy'la cağız biz? Belki bizi 100 sene idare edecek ve yönetecek hatta torunlarımızın veya gelecek neslin istikbalini ilgilendirecek YENİ ANAYASAYI...   Pekalâ yukarıdaki saydığım dış unsurlar veya iç unsurlar şifahen bu anayasaya "EVET" denmelidir derse, adımın Ahmet olduğunu bildiğim kadar Türk halkı bu anayasayı okumadan "HAYIR" diyecek..

Yok eğer "HAYIR" derse kalıbımı basarım "EVET" diyecek.. Çünkü Türk halkı bunlardan birisinin diyeceği seçeneğin tam tersini yapacağını biliyorlar. Şu sıralar büyük bir PSİKOLOJİK ALGI MÜHENDİSLİĞİ yapılmakta, sakın bu oyuna gelmeyin.   Ulusal Basından ve görsel basından okuduk ve duyduk. AB yani Avrupa Birliği üyeleri bu YENİ ANAYASAYA "HAYIR" denmelidir diyorlar.

İçerde ise PKK yı destekleyen HDP ve FETÖ "HAYIR" diyecek algısı yapılmakta. Sakın bu tuzağa düşmeyin. Hatta birbirilerine alay edercesine "Siz PKK lılar ile birliktemisiniz? veya FETÖCÜLER ile birliktemisiniz? onlar bu yeni anayasaya 'HAYIR' diyorlar" algısı yapılmakta.  

Bu Algı beni 80 li yıllara götürdü. Kenan EVREN askeri vesayetinden bıkan Millet demokrasiye adım atarken 3 parti vardı, ben yaştakiler hatırlarlar. Milliyetçi Demokrasi Partisi, Genel Başkanı Org.Turgut SUNALP paşa. Anavatan Partisi, Genel Başkanı Turgut ÖZAL ve Halkçı Parti, Genel Başkanı Necdet CALP... Seçimlere bir gün kala Kenan EVREN şu açıklamayı yaptı. "Benim oyum Milliyetçi Demokrasi Partisinden yana dolayısı ile Org.Turgut SUNALP'dan yana...." dedi. Kenan EVREN vesayetinden bıkan halk seçimlerde kime oy verdi? veya  kim tulum çıkardı? hatırlayanlarımız vardır. Tabii ki ANAVATAN PARTİSİ ve TURGUT ÖZAL... Bu bir algıydı ve bu Millet bu algıya kurban gitti. Onun için ben bu YENİ ANAYASANIN KİME YARAYACAĞINA  bakarım. Eğer Bölücülere ve Emperyal güçlere yarayacaksa oyum "HAYIR", yok eğer TÜRK MİLLETİ'ni çağ atlatacak ve gelecek neslimizin geleceği garanti altına alınacaksa "EVET" diyeceğim. Bir kardeşiniz olarak size tavsiyem Yeni ANAYASAYI okuyun.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.