Tuğrul Abonoz'dan Eleştiri

Tuğrul Abonoz'dan Eleştiri

Tuğrul Abonoz'dan Eleştiri

CHP Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, ilçe merkezinde basın açıklaması yaptı. AK Parti’ye Firavun benzetmesi yapan Abanoz, belediyenin imara aykırı yapılara izin verdiği iddialarının takipçisi olduklarını ve 4 aydır maaş alamayan çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntının bir an önce bitmesini istedi.

 İlçe başkanı Tuğrul Abanoz gündemi değerlendirdi, İstanbul sözleşmesi, 104 general bildirisi, belediye çalışanlarının maaş sıkıntısı, esnafın maddi zorlukla mücadelesi gibi maddeleri ele alarak basın açıklamasında bulundu

Partinin ilçe merkezinde basın mensuplarına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Abanoz, şu ifadelere yer verdi.

Bilindiği üzere geçen günlerde İstanbul Sözleşmesiyle ilgili bir açıklama yapmıştık, ne yazık ki,  bir kaç gün önce Akçakoca’da iğrenç bir olaya tanık olduk, 8 yaşındaki kız çocuğuna tacizde bulunuldu, bu durumda bizler İstanbul sözleşmesinin önemini bir kez daha gördük.

“Peygamberlerin acı hayatlarını anlatıyorlar ama firavun gibi yaşıyorlar”

Esnafın sıkıntısıyla karşı karşıyayız,  normalleşme sürecinden sonra tekrardan yasaklar geldi, kepenk kapatanlar borç batağına girenleri hali çok zor durumda , işçi çıkartan, işsiz kalan, evini geçindirenler zor durumdalar,  bunun üstüne Ak Parti’nin büyük kongresi bitti,  sonra yasaklar geldi , bunlar “Peygamberlerin acı hayatlarını anlatıyorlar ama firavun gibi yaşıyorlar” .

Gündemdeki en önemli konuda 104 generalin bildiri yayınlaması bununla ilgili şunu söyleyeceğiz “ Emekli generallerin fikirlerini beyan etme hakkı Ayasofya imamının açıklama yapmasından daha doğal olduğunu düşünüyoruz” Dedi

Belediyenin betona yatırımı devam ediyor diyen Abanoz, Edilli plajının, Kalkın plajı  buralarla ilgili olan biten her şeyin takipçisiyiz

İMARA AYKIRI İŞLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Bunun yanı sıra sapak sanayi bölgesindeki imarı olmayan yerin satışa çıkarak verilmek istenmesi , Osmaniye mahallesi çınar caddesinin sonundaki yer ve park  yeşil alandır bu alanı ancak belediye kullana bilir ve küçük bir kısmını çay bahçesi yapa bilir görüyoruz ki temel atılmış imar durumu yok geçici bir ruhsat var bu işlerinde sıkı takipçisi olacağız.

4 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN ÇALIŞANLAR VAR

Tabi ki en büyük sorun belediyenin maaşları ödeyememesi 4 aydır maaş alamayan çalışanlar zor durumda, bu zamana kadar kendi dönemimizde bile maaş sıkıntı yaşanmadı ama şuan bizim kardeşlerimiz kira ödeyemiyor,  evine erzak alamıyor,  işin en kötü tarafı belediye çalışanlarının maaş alamadıkları için bankalar kredi bile  veremiyor, 1 nisan itibariyle maaşların ödeneceğini  söylemişlerdi hala maaşlar ödenmemiş durumda.

 Belediyenin iş sendikası var seçimlerin iptal olmasıyla ilgili genel başkan Nihat Yurdakul Akçakoca’ya geleceklerini öğrendik bizlerde belediye çalışanlarının yanındayız. Dedi

“YEREL ESNAFA SAHİP ÇIK”

Her hafta çarşamba günleri teşkilat olarak esnaflarımızı ziyaret ederek alış veriş yaparak dertlerini dinleyerek destek oluyoruz küçük esnafın sıkıntısı ortada büyük marketlerin yerde olması Akçakoca’nın parasını dışarı çıkartıyor küçük esnafımız kaybediyor.

HUZUREVİ ÇALIŞANLARINA MOBBİNG İDDİASI

Yaşlılar konuk evinin akıbetine yönelikte çalışanlara  mobing uygulandığını söyleyen Abanoz,Diğer yandan huzur evinin yıkılmasının ardından yerine yenisini yapılıp yapılmayacağı ile ilgilide takipteyiz çalışanların şehir dışındaki şubelere gönderildiğini de söyleye biliriz.

Ümran boru fabrikasında 300’e yakın çalışan var bilindiği gibi 17 mayısa kadar işçi çıkartılamıyor endişemiz halkımızın bu tarihten sonra işsiz kalmasıdır.

Partilere dönüşümlü kampanya önerisi

Sokak hayvanları ile ilgili çalışma yaptık Edilli bölgesinde yem koyarak doğada ki hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını sağladık , bizler diğer partililere şöyle bir teklifte bulunduk, bir hafta CHP bir hafta AKP bir hafta MHP, bir hafta İyi Parti olarak kampanya yapalım diye söyledik fakat söylediklerimizle kaldık. Dedi.

KAYNAK AKÇAKOCA TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.