Tüm Mal Varlığını THODEX'e Yatırmıştı

Tüm Mal Varlığını THODEX'e Yatırmıştı

Tüm Mal Varlığını THODEX'e Yatırmıştı

Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'e parasını yatıran Bolulu bir vatandaş tüm birikimini bir gecede kaybetmenin şokunu yaşadı.391 bin kişinin 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığı belirtilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yurrtdışına kaçmıştı.

 

Türkiye’nin en büyük dijital para borsalarından Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özen’in 400 bin müşterisinin hesabındaki 2 milyar dolardan fazla parayı farklı bir hesaba aktararak yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor. Thodex'le irtibatlı oldukları tespit edilen 78 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. Diğer yandan şirket kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da olduğu belirlenen Özer'in iadesi isteniyor.

285 BİN TL KAYBETTİ

Tüm bu gelişmelerin ardından haber merkezimize ulaşan Bolulu bir vatandaş dijital para borsası Thodex’e 285 bin TL’lik bir yatırım yaptığını ve tüm birikimini kaybetmenin şokunu yaşadığını söyledi.

AİLESİNİN HABERİ YOKMUŞ

Haberde isminin geçmesini istemeyen vatandaş, yaşadığı süreci şöyle anlattı; “Thodex’e yakın bir zamanda dost tavsiyesi ve güvenilir gördüğüm için üye oldum. 10 yıllık birikim olan parayı ve arabamı satarak 285 bin TL yatırdım. Param kısa sürede 430 bin TL’ye kadar yükseldi. Şirket sahibinin kaçtığı söyleniyor. Paramız içeride kaldı ve muhatap bulamıyoruz. Ne telefonlara bakıyorlar, ne maillere. Benim gibi Bolu’da onlarca mağdur olan var. Kredi çekerek dijital paraya yatırım yapanlar var. Alacaklardan umudunuzu kesin diyenler var. Bir gecede tüm paramıza çöktüler. Bir gecede tüm birikimim uçtu gitti. Ailem paramın bankada olduğunu düşünüyor ve buraya yaptığım yatırımı bilmiyor. Psikolojimiz altüst oldu. Devletimizden bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık olaylarından biriyle karşı karşıya kalındığını söyleyen ekonomistler, özellikle hiçbir resmi dayanağı olmayan dijital para borsalarından yatırımcıların uzak durması tavsiyesinde bulunuyor.

Kaynak: Gazete Bolu


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.04.2021
04:41

Ey kısa yoldan başkan olmak çok kolay şimdi ağla ki bulursun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,34
Müdür
24.04.2021
14:48

İyi olmuş bir gariban gelip 10 tl istese bir dünya yol yaparsın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,00
Düzceli
24.04.2021
13:47

KISA YOLDAN KÖŞE DÖNMEMİ KÖŞE KAPMACAMI NE DİYELİM SEN SEN OL ELİNLE TUTMADIĞININ GÖZÜNLE GÖRMEDİĞİNİN HİÇ BİR ŞEYE NE İNAN NEDE YAP SOĞUK SU İÇ PARANIN ÜSTÜNE

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,57
BOLU BEYİİİİ
24.04.2021
12:34

Sen bir gecede zengin olmayı hesaplarken bittin değilmi haram paraya nekadar meraklısınız devletmi dedi size paranızı yatırın diye nasıl bi kafayla yaşıyorsunuz anlamıyorum sizi helale haram karıştırırsan olacağı budur bi kurnaz sizsiniz ya Allah bildiği gibi yapsın sizi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,64
Abdullah


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.