Arapça tabelalar kalktı, İngilizce tabelalar duruyor

Arapça tabelalar kalktı, İngilizce tabelalar duruyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin başlatmış olduğu Arapça tabelaların kaldırılmasını Bolulu vatandaşlar destekleyerek, İngilizce tabelaların da kaldırılması gerektiğini savundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyeler Arapça yazılı tabelalara yönelik harekete geçti. Bursa, Kilis, İzmir ve Uşak’taki Arapça tabelalar zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Sığınmacılara yönelik sert söylemleri ve yaptırımları bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da geçtiğimiz aylarda Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği binasının önüne giderek çağırdığı zabıta ekiplerine tabelayı söktürmüştü. Bolu genelinde göreve geldiği günden bu yana Arapça tabelaya izin vermeyen Başkan Özcan, kentteki İngilizce tabelalara ise dokunmadı. Küresel markaların tabelaları ve bayraklarının dalgalandığı Bolu’da vatandaşlar CHP’li belediyelerinin kararları hakkında konuştu.
Tabelaların kaldırılmasında adaletli olunmadığını ifade eden Mahmut Alan, “Türkiye genelinde, CHP’li belediyelerde görüyoruz bunu daha çok. Esasında bana göre kararlar doğru. Çünkü Türkiye’de yaşıyoruz, Türkçe tabelalar olabilir. Ben bu uygulamayı adaletli bulmuyorum. Türkçe harici tabelalar kaldırılıyorsa o zaman İngilizce tabelalar da kaldırılsın. Madem bir uygulama yapılacak, hepsine uygulanmalı" dedi.
Arapça tabelaların yerine küresel markaların tabelalarının sökülmesi gerektiğini ifade eden Yadigar Keleş, “Öncelikle küresel markaların tabelaları indirilsin. Türklerin kanını sömüren markalar var. Onlar kaldırılmalı” diye konuştu. Sadece Türkçe tabelaların kalması gerektiğini savunan Recep Eren, “Arapça bilmiyoruz, tercümanla dolaşmamız lazım. İngilizceden de anlamayız. Türkçe olacak. Özümüz sözümüz Türk” ifadelerini kullandı.
CHP’ye tepki gösteren Mustafa Bayındır ise “CHP önce kendini kaldırsın. O 6 ok milletin ciğerine batıyor. Kendine bir şey mi zannediyor? Görelim bakalım PKK ile ortaklık nasıl oluyormuş görelim. Ne tabelası, milletin kimliğini kaldıracaklar. Adana ve Mersin’e kadar bölecekler PKK ile birlikte” şeklinde düşüncelerini ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.04.2024
20:22

Çifte standart

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,78
[email protected]
19.04.2024
21:43

Türkçenin dışında hepsi yasaklansın, bir Türk yabancı bir ülkeye gittiğinde Türkler de gelirse diye Türkçe tabela varmıdır acaba, nasıl bir Türk anlamak için gittiği yerin dilini anlamak zorunda kalıyorsa benim ülkeme gelen yabancı da benim dilim öğrensin.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,11
Türkçe dışında tüm tabelalar kalkmalı
19.04.2024
17:20

KAP açıklamasına bakmanız yeterli olacaktır. Zaten bir Katar sermayesine ait bu şirket. Boheme Investment GmbH adında. Geliride oraya gidiyor. Bir alfabe ve dil değişikliği ile şirket farklı. Onun için sadece belediye değil farklı bakanlıklarda devreye girer o yüzden bu kişileri üzmek istemezler kısaca...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Mehmet
19.04.2024
16:19

PKK ile mültecilerin ülkeyi bölmek için işbirliği yapmayacagının garantisi var mı ?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,11
Düzceli
19.04.2024
16:15

Belediyenin yetkileri kısıtlıdır.İngilizce tabela kaldırmak için daha büyük yetki gerekir.Vatandasın yorumları bilgisizce olmuş.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%45,45
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.