Vahşi Kapitalizm

Dostlarım çocukluk ve gençlik yıllarımızda Düzcemizde bakkal Mehmet efendiler,pirinççi Yaşar,zeytinci Mustafa, terzi Vahit, kunduracı İrfan, gömlekçi Ahmet, züccaciyeci Nusret, manav Burhan, kasap Alim, pastacı Abdi, efendiler ve birçok ticaret ve zaaat erbabı kentin eşrafı esnafı itibarlı insanları vardı.

Belediye meclisinde sivil toplum kuruluşlarında beldenin sözü nazı geçen kentin hakiki sahipleriydi onlar.

Onlar parası olmayana kredi sağlar OLUCA VERİRSİN derler kara kaplı defterlerine not alırlar ne kredi kartı ne senet ne çek ne faiz talep ederlerdi.

O günlerde anaya babaya, büyüğe, ustaya, öğretmene, işverene, işçiye, zengine fakire sevgi saygı vardı.

O YILLARDA PARA KITTI AMA İNSANLIK ZİRVEDEYDİ.

Dostlarım o güzel, mutlu,huzurlu,saygılı, sevgili seviyeli günlerden bu günkü sevimsiz, acımasız, günlere nasıl geldik.

Sokağa caddeye çıkınca dik yürüyen, çevresine gülücükler atan, gururlu mağrur esnafımıza sanatkarımıza ne oldu.

Vergisini sigota pirimlerini esnaf kuruluşlarına aidatını,elektiriğini, suyunu ödeyemeyecek çaresizliğe nasıl düşürüldü.kim düşürdü.

Bunun sebebini başka yerlerde aramayın.

Esnafı orta direği çaresiz yapan kırk bin elli bin çeşit mal satan 100001 Onbirinbir inci marketini açmakla övünen milyonlarca sanatkarı esnafı işinden gücünden eden közlerini toprak doyurası

VAHŞİ KAPİTALİSTLERDİR.

Esnafım sanatkarım bu doyumsuzların yüzünden evlatlarını okutamaz,evlendiremez,mürüvetlerini göremez durumlara düşmüştür.

Sağ olsunlar idarecilerimiz, bürokratlarımız ticaret ve esnaf kuruluşlarımız bu aç gözlülerin palazlanmasına küçük esnafın ezilmesine sanatın ve sanatkarın yok olmasına elbirliği ile göz yummuşlar çaresiz bırakmışlardır...

ELLERİNE BİR TARAFLARINA KINA YAKSINLAR.

Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk.

SANAT VE SANATKARDAN MAHRUM MİLLETLER MAHFOLMAYA MAHKÜM OLURLAR diyerek sanat ve sanatkarı övmüş desteklemiştir.

Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan bazı bürokratlarımız,idarecilerimiz esnaf kuruluşlarımız şehrin ana merkezlerini altın tepsiyle YABANİ KAPİTALİSTLERE sunmuşlardır.

Hemşehrisinin çaresizliğini göremeyecek kadar --ka kör yada nankör olmuşlardır.

Yeniliğe ilerlemeye kalkınmaya karşı değiliz.

Ülkeme istihdam sağlayan sağlayan yatırımcının sanaicinin gerekirse ellerini öperiz.

Onlar ülkemizde ve Dünyada bayrağımızı ve itibarımızı göklere çıkarmış ihracatımız ikiyüz milyarlara çıkarmışlardır.

Bizim isyanımız itirazımız ORANTISIZ GÜÇ kullanarak milyonlarca esnafımızı sanatkarımızı güçsüz çaresiz bırakanlaradır.

Kabadayıları, mafya babalarını,paşaları, soyguncuları spor yöneticilerini, hain gazetecileri gözetime alan devletimizden, emniyetimizden,yargımızdan haksız yere insanları ezen sömürenlerden de hesap sormasını mağdurları korumasını diliyor devletimizin kapitalist acımasız bazı para babalarına da ulaşmasını diliyoruz.

Gücü ellerine geçiren doyumsuz menfaatinden başka birşey düşünmeyen fakir dar gelrli düşmanları meydanı boş bulunca keyiflerine göre fiatlarla oynamakta kanunları hiçe saymaktadırlar.

TOPRAK GÖZLERİNİ DOYURSUN...

NE ZENGİNİ TOK NE FAKİRİ AÇ GÖRDÜM...

DOSTLARIM DERT SÖYLETİR AŞK AĞLATIR

Saygı sevgi ve hürmetlerimle....

Burhan Tutkun 23 Şubat 2021


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.02.2021
00:03

sayın tutkun düzcenin degerlerine sahip çıkılmıyor bir dekovil projesi vardı konuşuldu rafa kalktı neden hayata geçirilmedi bir uçak pişti konuşuldu yine hüsran düzceye deger katacak projeleri hayata geçirmek lazım düzce gelişsin büyüsün faruk özlü bakanlık yapmış birini bu konularda yüreklendirip ankara yollarını aşındırıp düzceye hizmet gerirecek ekipler siyasiler harekete geçmeli yoksa düzce degişen birşey yok sayın tutkun önayak olabilirsiniz teşekkürler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%69,70
fatih kardüz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.