Üç Kuruşluk Adam

Üç kuruşluk adamlarla toplumumuzun her kesiminde karşılaşır görüşür hatta birlikte yaşamak zorunda olabilirsiniz.

Bu insanlarla politikada,siyasette,bürokraside iş hayatında akrabalık,arkadaşlık,ortaklık yapabilirsiniz.

İşleriniz iyi her şey yolunda yordamında giderken düzeniniz bozulmamış her kesime yardımcı olur sıkıntılarını giderirken bu adamları tanıyamazsınız.

Ne zaman sıkıntıya düşer işleriniz ters gider daralır onlara muhtaç olursanız o zaman anlarsınız dünyanın kaç bucak olduğunu.

Atalarımız boşuna dememiş insanların kaç kuruşluk olduğunu DÜŞTE GÖR diye.

Üç kuruşluk politikacı....

Seçimler öncesi politikacıların bir çoğu vatan millet sakarya nutukları atar dürüstlüğü kimseye bırakmaz iş başına geldikten sonra ellerindeki imkanları eşine,dostuna,maalesef etrafındaki dalkovuklara yağcılara sunar halkı oy verenlerini unuturlar.

İki yaşlı parkta güvercinlere yem atıyorlarmış.Bir diğerine şöyle demiş.

Güvercinlere yem atarken aklıma hep politikacılar gelir.Seçim zamanları elimizden yer etrafımızda dolaşır sayemizde güzel yerlere gelirler seçimler bitince havalanır KAFAMIZA EDERLER demiş.

Üç kuruşluk bürokrat...

Milletin vergileriyle maaşını alan ailelerini çoluk çocuğunu doyuran bazı memurlarımız işiniz düşünce BUGÜN GİT YARIN GEL diyerek işi zora sokarak maalesef rüşvet çarklarını döndürürler.

Üzülerek görüyoruz bazıları bir yemek bir çorba parası isteyecek kadar küçülüyorlar.

Üç kuruşluk akraba....

Toplumumuzda yaşıyor görüyoruz. Üç metrelik toprak dükkan ev için birbirlerine kör düşman olan Kardeşler,kuzenler,amcalar,dayılar,halalar,teyzeler,analar babalar kızlar.

Dostlarım...Yarın üç metrekarelik toprağın altına dokuz metrelik kefenle gömüleceğimizi unutmayalım.

Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi.Malda yalan mülkte yalan gel birazda sen oyalan..

Üç kuruşluk arkadaş....

Sırdaş,gönüldaş,yoldaş,arkadaş. Bu dört kelime kulağa gelen Dünyanın en güzel nameleri.

Hayatta bu değerlerimiz için yaşıyoruz sıkıntılarımızı,dertlerimizi tasalarımızı birlikte aşıyoruz.

Maalesef en büyük darbeleride iyi seçemediğimiz iyigün dostu arkadaşlarımızdan yiyoruz.

Üç kuruşluk iş ortağı.....

Allan cc iki dürüst ortağın üçüncüsü ben olurum diyerek iş ortaklığının önemini ve gerekliliğini kullarına bildirmiştir.

Maalesef öküz ölünce ortaklıkta insanlıkta ölüyor.

VEFA İstanbulda bir semt olarak kalıyor.Ortağını ateşe atan kelli felli adamlar delikanlıyım diye ortalıkta dolaşıyorlar.

DOSTLARIM ...HER SÖZE DEĞİL ER SÖZÜNE GÜVENELİM.

Üç kuruşluk işveren patron....

Yıllarca kendine çalışan hizmet eden emek veren işçisini en küçük bir krizde PANDEMİDE kapı önüne koyan hakkını vermeyen çoluk çocuğunu sefil eden işveren patron....

Üç kuruşluk eleman işçi.....

İyi gününde kötü gününde elinden tuttuğun evini eşyasını düzdüğün yıllarca ekmeğini verdiğin çoluk çocuğuna sahip çıktığınelemanın iki kuruşluk menfaata seni satan zor gününde arkandan vuran elemanın işçin....

Üç kurüşlük eş,dost evladın....

Kırk yıl sırtında taşıdığın ekmeğini suyunu paylaştığın SANA GELEN BANA GELSİN diyerek tüm kötülüklerden koruduğun sıkıntılı zor yalılık günlerinde seni hor gören arkasını dönen yolunu değiştiren eş dost çoluk çocuk.

Üç kuruşluk düşman....

Devletinin milletinin gelişmesini ilerlemesini çekemeyen hazmedemeyen cürmüne bakmadan ATEŞ OLMADAN YORGAN YAKMAYA kalkan Avrupanın Amerikanın şımarık yalaka parazit çocuğu....

Üç kuruşluk muhalefet.....

Taş üstüne taş koymasını beceremeyen.becerenleride hazmedemeyen hasadinden kininden vatanını milletini Avrupaya Amerikaya SÖMÜRGECİLERE jürnal eden şikayet eden satan muhalefet...

Dürüst....politikacı,bürekrat,arkadaş,akraba,iş ortağı patron ve işçileri muhalefeti eş ve çoluk çocuğu TENZİH EDERİM....

ÜÇ KURUŞLUK ADAMA MADAMA BEŞ KURUŞLUK DEĞER VERİRSEN...KALAN İKİ KURUŞA SENİDE SATAR.....

Burhan Tutkun.....Sevgi saygı ve hürmrtlerimle...6 Ekim 2020......


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.