Düzce Kırım Türkleri

1994 Bundan 28 yıl önce Düzce Kırım Türkleri derneğimizi

İlyas ÖZ...Oktay ÖZKASAP...Nahit ALTAN...Ertan ÖLMEZ...Metin ERDOĞMUŞ...Nurcan DERİCİ...Burhan TUTKUN...Suat NEZİR..Metin ATAĞ..Ve şuan adını hatırlayamadığım Düzcenin esnafları eşrafları Kırım Türk kökenli değerli insanlarla kurduk.

Düzce kırım türklerini kurarken Örf, adet,gelenek ve göreneklerimizi sürdürmek.gençlerimizin eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak zengin folklörümüzü gençlere sevdirmek amacı güttük.



Dar gelirli,yaşlı,ve hastalarımıza yardımlarda bulunmak,yaşlı ve hasta ziyaretleri yapmak belirli günlerde bir araya gelerek Düzcemiz ve Türkiyemizin sorunlarını tartışmak tüm etnik guruplarla kaynaşmak DÜZCE MOZAİĞİNİ oluşturmak maksadıyla birlik ve beraberliği tesis etmekti maksadımız.

Düzce Kırım Türkleri derneğimiz kurulduğundan beri Düzcemizin Düzcemizin en faal derneği olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

Sosyal ve kültürel etkinliklerimize Düzce üniversitemiz de destek vermektedir.


Düzce ünüversitesi fen ve edebiyyat bölümü danışman Doç DR İsmail Yaşayan nezaretinde Sözlü tarih araştırmaları KIRIM TÜRK GÖÇMENLERİ ile ilgili 6 sı kız 8 i erkek öğrenci kardeşlerimize göçle ve gelenek ve göreneklerimizle ilgili ayrı ayrı birçok bilgiler verdik...

Dekarasyon ve el sanatları Kırım kökenli hocamız Serpil MERT hanfendinin muhteşem sanat evindeki altı kızımıza ayrı ayrı Kırımın mehur börekler. ÇİBÖREK VE KÖBETE ikramlarımızla çok güzel ve faydalı bilgiler verdiğimizi umuyoruz.

Talebelerimizin yaradanım bahtlarını geleceklerini açık etsin.
Vatana millete hayırlı insanlar olmalarını Düzcemizi unutmamalarını dileriz.

28 yıldır kurucu üyeliğini ve yöneticiğinde bulunduğum derneğimize dostlarım arkadaşlarım sıra sana geldi diye dernek başkanlığını layık görmüşler.

Bu güzel ve kutsal görevi arkadaşlarımın katkı ve yardımıyla hayırlısıyla sürdürürüz inşaallah.

Biz Kırım Türkleri Düzcedeki tüm etnik guruplu derneklerimizle Düzcemizin Türkiyemizin çıkarlarında birlikte olmayı taahhüt ediyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
NE MUTLU TÜM ETNİK GURUPLARLA KARDEŞÇE YAŞAYANLARA....

Burhan TUTKUN...Sevgi saygı ve hürmetlerimle..
8 Kasım 2021


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.11.2021
18:10

Başkanlığınızda Düzce Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğimizin daha önceki dönemlerde olduğu gibi başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Hayırlı olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%71,43
Süleyman Öncül


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.