Ne Verirsen Elinle O Gider Seninle

Ramazan ayı birlik beraberlik,kaynaşma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır.

Bu ayda iyilikler, güzellikler ve hayır işlerinde inanan insanlar arasında yarış vardır.Kötü ve şer işllerde neredeyse yok gibidir.

Ramazan ayında suç oranı düşer insanlar daha yumuşak huylu olur.

Emniyetimiz, jandarmamız en rahat ve huzurlu görevi ramazan ayında yaparlar.

Oruç ve ibadetler nefsi frenler kötülükleri önler iyilik ve güzellikleri artırır.

Zekat yardımlaşma, PAYLAŞMA ve davetler insanları kaynaştırır.

İnsanoğlu hak olunduğundan beri huzurlu, mutlu, ve rahat yaşamayı arzulamıştır.Bunun için birçok arayışlarda bulunmuştur.

Birileri çıkmış kurtuluşu ve rahat yaşamayı kominizmde, sosyalizmde ve birçok izm lerde aramış maalesef hiç birinde aradığı mutluluğu bulamamıştır.

Zira bu akımların savunucuları ağa babaları keselerini kasalarını doldurmuş en güzel arabalara binmiş hayal edemeyecekleri gibi lüks yaşamış savundukları iyi niyetli insanlara tepeden bakmışlardır.

Maalesef insanlığı, medeniyyeti, sosyal adaleti öğrettiklerimize özenir hale geldik.

Akılı insanlar dostlarını ve doğru yolu seçmesini bilenlerdir. Huzuru güzellikleri, mutluluğu ve sosyal adaleti uzaklarda aramaya gerek yok.

Bizim dinimizin önderi HZ MUHAMMET sav in öğütlerini dinler gösterdiği huzurlu, temiz,berrak yoldan gidersek sonu belli olmayan yollardan kurtuluruz.

Bizim dinimizin önderi 1400 küsür önce PAYLAŞMAK GÜZELDİR diyerek yardımlaşmayı önermiştir.

Sevgili peygamberimiz KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR buyurmuş ZEKAT müessesini kurmuş sosyal adaleti tesis etmiş fakirle zengin arasındaki arayı kapatmıştır.

Zekatımı fitremi verecek yer bulamıyorum diyen dostlarım. Asrımızın en büyük depremini gören güney doğumuzun nadide 11 ilimizi etkileyen bu büyük felaketi yaşayan kardeşlerimize vereceğimiz zekat ve fitreler bence en uygun yer olur.

Devletimizin etkin hayır kuruluşları AFAT, KIZILAY, İHH, DİYANET gibi faal çalışan güvenilir kuruluşların hesaplarına giden bağışlar yerlerini bulacağına inanıyorum..

VEREN EL ALAN ELDEN HAYIRLIDIR diyen sevgili peygamberimiz çok çalışmayı, çok kazanmayı insanlarla yardımlaşmayı özendirmiştir.

Yaradanımız kullarına vermekle malınız azalmaz bilakis artar buyurmuş sıkıntıda, bunalımda olanlara yardımcı olmamızı emretmiştir.

Zorda olan kardeşlerinizin yanında olun bende sizin yanınızda olayım siz bir verin bende size bin vereyim demiş örnek olarak ta bir tohumdan, bin meyve vermiştir.

Yaradanımızın sözüne güvenmeyip kime güveneceğiz verende alanda o değilmi.Kırk elli yılsize mal verip kırkbeş saniyede alan ve kullarını imtihan eden o değilmi.

Kimin malını kimden kıskanacağız.EMANETÇİ DEĞİLMİYİZ. Sana kırk vermiş kırkta birini muhtaç yakınlarına ve din kardeşlerimize vermemizi istemiş kuluma yakın olan bana yakın olur buyurmuştur.

Dostlarım yetimin, fakirin,hısımın akrabanın çoluk çocuğunuzun,eşiniz dostunuz komşunuz emekçilerinizin gönlünü alın başını okşayın sırtını sıvazlayın HUZUR BULURSUNUZ

SEVGİYİ,HUZURU,PAYLAŞMAK GÜZELDİR.

On bir ayın sultanı mubarek ramazan ayımız tüm inananlara kutlu olsun...

Burhan Tutkun Sevgi saygı ve hürmetlerimle..

26 Mart 2023.....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.