Muhsin Yavuz: Seneye Çilimli'deki Farkı Göreceksiniz

Muhsin Yavuz: Seneye Çilimli'deki Farkı Göreceksiniz

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz,ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının son hızla devam ettiğini ve 23 Kasım depreminin yarattığı hasarın en kısa süre içerisinde giderileceğini belirtti.

Düzce TV'de yayınlanan Gündem Özel programında Mehmet İbrahimoğlunun sorularını yanıtlayan Yavuz: “ Allah’a şükürler olsun kentsel dönüşüm sürecini hep birlikte yaşadık. İlçemizde 23 kasım depremi yaşanmıştı. Bizim daha önce çalıştığımız bir proje vardı. 2019 yerel seçimleri öncesinde dosyamızı hazırlamıştı. Deprem ile birlikte bu iş biraz daha hızlandı. Bakanlığımız bu konuda sağ olsun bize çok yardımcı oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Bu işin alt yapısı hazırdı o gün milat başladı. Biraz gecikme oldu. 6 Şubatta büyük bir deprem oldu. Allah bir daha böyle bir deprem yaşatmasın. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yaz ayında burada yeni bir çarşı yeni bir meydan yeni bir işyerinde millet kıraathanesi, millet kütüphanesi ve yeni bir camide buluşacağız. 


2. Etap 156 tane konut 4 tane iş yerimiz olacak. Fore kazık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta temeller orada atılacak. 156 tane daire 4 tane dükkan yapılacak o bölgeye onunda bitim süreci önümüzdeki sonbahar aylarında teslim edilmesi düşünülüyor. Burada daha önce bakanlığımız tarafından başvuru alımı yapıldıu. Hak sahipleri teslim edildi. Fazladan da yapılıyor konutlar. Burada 100 adet olacaktı konut sayısı depremden sonra bu sayıyı 156’ya çıkarttık. Burada ki fazla konutlarda ihale ve kura ile satışa çıkarılacak. Başka yerlerde de konut yapılacak yerler var. Ekstra talep olursa bunun arkasına ilave edilecek. Çarşı merkezinde 77 tane dairemiz olacak. 117 dükkan olacak. 24 tane ofis olacak. 1’er tane kütüphane, cami, kıraathane olacak. Camimiz hemen meydanın kenarında olacak. Eski polis karakolumuzun olduğu bölgeye dönüşecek. İlçe için ideal ve güzel bir meydan olacak. 


Çilimli’de kiralık daire bulamıyoruz. Geçmişe gidersek 10 yıl öncesine kıyaslama yaparsak ciddi anlamda konut yapıldı. İlçede özel olarak 300’e yakın daire yapıldı. TOKİ’nin yapacağı daireler hem kentsel dönüşüm alanında hem toplu konut alanlarındaki sayılar ile birlikte 2024 yılında yapılacaklar ile 600 tane daha daire yapılacak. 90 daire özel şirketler tarafından yapılıyor. Yeni yerleşim alanımız ve gelişim alanımız var. 30 tane villa projesi var. Karşı tepede de aynı çalışmalar yapılıyor. 2024’ün sonuna kadar 600 konut olacak. Çilimli cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İmar planı revizyonumuz vardı onu yeniledik. 65 bin nüfusa hitap edecek bir planlama yaptık. Bir çok şeyi burada planladık. Burada yatay mimari yaptık. Ben zemin artı 2 düşüncem. Burası deprem bölgesi ben böyle düşünüyorum. Deprem olduğu zaman insanların canına bir şey olmasın. Malına da çok b ir şey olmasın diyorum. 65 bin nüfusa hitap edecek bir alanımız var. 


Bu gün ilçemizde bulunan ÇPL dediğimiz bir okul var. Oranın İbrahim Hoşver ile dönüşümünü yapacağız. İlçemizde ki veteriner teknikerliği bölümü var. Yüksek okulumuzun olduğu alan daha geniş. Rektörümüz ile bu konuşmaları yaptık. Bu değişimi yapacağız. En geç ikinci döneme kadar bunu bitreceğimizi düşünüyoruz. 
Alt dükkanlar ve işyerleri bölümü olacak. Burada bir kısımda ofis bir kısımda daire var. 3 cepheye bakacak şekilde tasarım hazırlandı. Konut arazisi olacak. İşyerleri olacak. Onların üzerinde daireler olacak. Bu alan komple meydan olacak. Birkaç tane daha binamız var. Onlar mecburiyetten kaldı. Yakın zamanda onlarda da çalışmalar olacak ve yıkılacak. Açıkcası 3-4 bina haricinde hepsi yıkılacak. Hava şartlarında temellerden çıkalım diye düşündük. 12. Aya kadar inşaatların kabasını bitirirsek kış günlerinde hava şartları kötü olsa bile biz içerde çalışmalarımızı yaparız diye düşündük. Yaz aylarına kadar biz buraları teslim etmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımız sürüyor. Burası 1. Etap çalışmalarımız 2. Etap çalışmalarımıza da aralıksız bir şekilde devam edeceğiz. Çilimli halkımıza da bu konularda teşekkür ediyoruz. Biz bu çalışmalarımızı en kısa süre içerisinde tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. 30 mayısa kadar merkezi teslim etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki bahar aylarında teslim etmeyi hedefliyoruz. Müteahit arkadaşımız bunu bana söyledi. Bende onun söylemine göre söylüyorum. Allah nazarlardan korusun. Burası daha da erken bitebilirdi. 6 şubattaki deprem burayı çok etkiledi. Görüldüğü üzere her iki noktada da çalışmalarımızı yapıyoruz.  Bu 2 proje 2024 yılında çalışmalarımızı bitireceğiz. 


480 dönüm alanda 18 uygulaması yaptık. O bölgede ciddi anlamda talep var. Özel şirketler oralarda bina yapmak istiyor. Cezaevine doğru giden bir koridor orası. Seneye Çilimli’ye geldiğinizde burada ki farklılığı göreceksiniz. Yapılaşmaları her şeyi göreceksiniz."dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.