Başkan Koloğlu; "200 Metre Ziplıne Yapacağız"

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, hilaltepe ile ilgili açıklamalarda bulunarak herkesi bölgeye davet etti. 


Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının bu haftaki konuğu Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu oldu. Başkan Koloğlu, Cumayeri'ne kazandırdıkları Hilaltepe'de yapılan programda yaptığı açıklamalarda,"Ziplineımız trafondan başlayacak ve 200 metrelik bir uzunlukta olacak. Düzce'de başka var ama buranın en büyüğü olacak. Her hilalin yanına bir kitabe koyacağız. Her hilalin başında ki o türk devletlerinin kurucuları olacak. Karekod alanlarımız olacak orada 40 dilde bilgilendirmeler olacak. Burada tarihi de farklı dillerle yabancı misafirlere anlatmaya çalışacağız. Hilaltepenin girişinde de bu şekilde bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Yazılarımız profesör ve tarihçi hocalarımız ile özellikle yazıldı. Tarih kitaplarında ki gibi ağır kelimeler kullanılmadı. Çok kısa bir şekilde insanların kafasına girebilecek kelimeler yer aldı burada. Bunun biraz daha genişini karekod ile anlatacağız. Orada farklı bir sistem kullanacağız. İslam ve terör gibi bir algı var biz bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Tarihte yaşayan türk milletleri büyük medeniyetler kurmuş biz onları göstermeye çalışacağız. 

Hilaltepe içerisinde bulunan malzemeler vardı. Kimde ne varsa eskiye dönük herşeyi aldık buraya koyduk. Bizim evin altında bodrumda duruyordu bu eski malzemeler bunları buraya kodyduk ve sergiliyoruz. Bir nevi burası eski malzemeler ile açık hava müzesi denilebilir. Sıkma sisteminden daha önceki bir sistemi burada böyle dövme sistemi varmış. Bunlar burada bu şekilde var. Yakın tarihe kadar kullanılan el değirmeni vs. hepsi burada. 

Yıldız restorantın içerisindeyiz. Yıldızımız üstteki sistem gibi altta da bir yıldızımız var. Türk bayrağını oluşturan bir sistem oldu. Burada alacarte hizmeti vereceğiz. Tecrübeli bir ustamız var. Ayşegül hanım bize burada farklı lezzetleri bize hazırlayacak. Bu yıl geçmeyi planlıyoruz. Dr. Devlet bahçelinin katılacağı bir organizasyon ile açılışını yapacağız. Orta Asya'dan günümüze kadar olan yemek serüvenini buraya taşıyacağız. Son noktada burada hizmetlere sunmayı düşünüyoruz. Helal olsun neler yapmışlar diyebilecekleri yemekler yapacağız burada. Hem geleneksel hem de modern yemeklerden oluşacak yemekler olacak. Burada düğün yapmayacağız. Çok uygun bir yer ama biz burada düğün salonu yapmayacağız. Biz burada para kazanma derdimiz yok. İnsanlarımız burada hoş bir vakit geçirecekler. Bura ile alakalı söylediğimiz şeylerin tamamı rahat bir şekilde eğlenmeleri spor yapmaları yemek yemelerini amaçlıyoruz. Burayı tamamen düğün salonuna çevirme düşüncemiz  yok. Belediye kazanalım diye bir düşüncemiz yok. Burada insanlarımız rahat bir şekilde gelsin, tarihte ki yemek lezzetlerini yesin tadabilsin diye düşünüyoruz. Yaş günü veya doğum günü kutlamaları yapıyorlar. Çevredeki insanları rahatsız etmeyecek şekilde buna izin veriyoruz. Burada mimari olarak zorlandık. Hem içeride hem dışarı da bir yıldız var. Çok köşesi olan bir konsept oldu. Bu bölgenin kendi taşlarını kullandık. Sıcaklığı olan bir yer olsun dedik. Güzel bir alan olsun istedik. Güzel bir çalışma yaparak yeterli olduğunu düşünerek böyle bir çalışma ortaya koyduk. İç ve Dış alanda Türkiye'de ilk defa yapılan bir proje. Bu projenin ikincisi yok. Burası yaşayan bir tarih olacak. Bir aile geldiği zaman sabahtan akşama kadar meşkul edebileceğimiz yaşayan bir merkez olacak. Güzel bir planlama yaptık burada. Sadece 300 kişiye hizmet edecek bir alan planlaması yapmıyoruz. Yakın çevrede ki kamelyalara hizmet edecek bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Mutfağı özellikle açık bırakmak istedik. insanlarımız gelsin görsün burada neler yaptığımızı bilsinler istedik. 

Burası 200 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Büyük alanlar için söylüyorum. Bir alanda aktiviteyi en üst seviyeye çıkartıyorlar. Burada alanın tamamını neresini gezerseniz gezin farklı bir konsept olacak. Zipline alanımız burası olacak. Aşağıdaki yola kadar yürüyüş yolları olacak. Oturma alanları olacak. Ağaç yok diyorlar ama bizde ormanlık alanlarımız var. Serinlemek isteyenler için 80 dönümlük bir ormanımız var. Orada merdivenlerimiz olacak ağaç evlerimiz olacak, oturma alanlarımız olacak, farklı bir konsept var burada. Bungolov evlerimiz bu tarafta olmayacak, giriş tarafında olacak. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.