Adil Yargı Her Bireyin Hakkı

Adil Yargı Her Bireyin Hakkı

Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem programının bu haftaki konuğu Deva Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ile birlikte katılan Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Av. Özden Karaaltun,   Her hafta Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet ibrahimoğlu ile gündem programında bu hafta Deva Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Halkla İlişkiler başkanı Özge Yılmaz ile Av. Özden Karaaltun katılım sağladı.

İl başkanı Caymaz, genel siyaset ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Halkla ilişkiler Başkanı Özge Yılmaz’da partiye katılım süreci ile yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Av. Özden Karaaltun’da partiye kendi insiyatifi ile katıldığını dile getirdi.

Av. Özden Karaaltun şöyle devam etti, “ Deva partisi kadroları konusunda etkin ve yetkin sorunlu ilişkiler yaşamamış kişilerden oluşuyor. Biz ekibimizden eminiz. Düzce’de 20 yıldan beri serbest avukat olarak çalışıyorum. Biliyorsunuz burada bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Ekonomik, siyasal ve asayiş olarak hep beraber yaşıyoruz. Bu sorunları şikayet edip çözümsüzlük içerisinde yaşamak yerine bir hukukçu olarak çözüm noktasında olmak istedim. Tamamen kişisel insiyatifim ile buradayım. Adliye işiniz düştü ise duruşma salonlarında hakimin arkasında ‘adalet mülkün temelidir’ diye bir yazı var. Ancak bu şu sıralar orada sadece yazı olarak kalıyor.

Toplumun her alanında adalet tesis edilmeli ki gerek ekonomi gerek eğitim gerek siyasal alanda. Partimiz gerekli yasal düzenlemeleri yapıyor. Bu kapsamda da adil yargı eylem planı açıklandı. Adil yargı politikaları diyelim. Bende orada basın toplantısında bulundum. 2012 ila 2021 yılları arasında bireysel başvuruların yüzde 75’i hak ihlali olarak görülmüş bunlarında adil yargı haklarının ihlal olduğu görülmüş. Yargının bağımsızlığının ne olduğunu sayısal veriler gösteriyor. Bir çalışma yapılmış toplu baro sisteminin kaldırılacağını HSYK’nın ikiye ayrılacağını hakimler ayrı savcılar ayrı olmak üzere olacak. Savcılar ayrı binada olacağını hakkında düzenlemeler yapılmış. Partimiz hayatın her alanında tek tek planlamaları yapmış ve bu eylem planlarında yasal, yada idari olarak bütçesine varasıya kadar düzenlenmiş. Sadece söylemlerle politika üreten parti değiliz. Vatandaşımızı her zaman düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza ben seslenmek istiyorum. Müsterih olsunlar, biz de burada aynı toplumda yaşıyoruz. Deva partisi üyesi olmanın yanı sıra bunları bir vatandaş olarak konuşuyorum. Partimiz bu konuda her türlü tedbiri alıyor sorunların farkındayız. Kafalarda ki soru işaretleri gidermeye hazırız. Hangi görüşten ne olursa olsun biz sorunları giderebiliriz. Herkes gelip bizden bilgi alabilirler. Bizim için önce insan önce insan diyoruz. Önemli olan vatandaş önemli olan birey diyoruz. Bu kapsamda çok kapsamlı adil yargı ve eylem planı hazırladık. Üye sayılar konusunda her türlü düzenlemeler yapıldı. Mülakat sistemini kaldıracağız. Yazılı imtihanlarda başarılı olanlar hakim olarak atanacaklar. Hakimler adalet bakanlığına bağlıdır kesmini anayasadan kaldıracağız. Yürütmeye bağlı bir hakimlik kurumu olmayacak” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.