“Devletten Hibe Değil Uzun Vadeli Kredi İstiyoruz”

Sel felaketinin ardından hasarlarda ortaya yeni yeni çıkmaya başladı. Selzedeler çaresizlik içinde zararların karşılanacağını günü bekliyor. Uğurlu Köyünde oturan İrfan Zobar, beslediği hayvanların yarısının telef olduğunu, arazilerinin hasar gördüğünü ve çok büyük zararda olduğunu söyleyerek, devletin kendilerine yardım etmesini beklediklerini söyledi.

18 Temmuz’da sel felaketini en çok yaşana köylerden olan Akçakoca’nın Uğurlu Köyü sakinleri sel nedeniyle oluşan zararlarının devlet tarafından karşılanacağı zamanı bekliyor. Başta Esmanhanım Köyü, Uğurlu, Dilaver olmak üzere bölgede bulunan 24 köyü sular altında bırakan sel sonrası zararlar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Selden zarar gören vatandaşlar ise zararlarını nasıl karşılayacaklarını bilmemenin sıkıntısını yaşıyor.

Hayvan kümeslerinden büyükbaş hayvan besihanelerine fındık bahçelerine kadar birçok zarar veren sel sonrası, afete maruz kalan köylüler sabırla beklemeye devam ediyor. Uğurlu Köyü sakini İrfan Zobar’da selin zarar verdiği köylülerden bir tanesi. Selden önce  70 büyük hayvanı olduğunu belirten İrfan Zobar, sel sularının 35 hayvanını telef ettiğini söyledi. İrfan Zobar; “Selden çok büyük zarar gördüm. Selden önce 70 başlık büyükbaş hayvanım vardı. 35 Tanesi telef oldu. Ayrıca 3 evim makine parkım komple gitti. Haliyle zararımö çok büyük. Bunlar tamamını yazdırdık. Gelen Hasar tespit komisyonlarına ama ne zaman ödenecek bilemiyoruz” dedi.

Devletin KOSGEB kredileri çıkarttığını ancak köylercde oturanların vergi levhası da dahil hiçbir belgelerini olmadığını ne yapacaklarını bilemediklerini belerten Zobar; “Devlet KOSGEB kanalıyla kredci çıkartmış ama bizlerin vergi levhaları yok. Bu kadar zararımızı KOSGEBte karşılamaz. Bizler devletten bizlere 1-2 yıl geri ödemesiz sonrasında da uzun vadede geri ödemeli kredi çıkartmasını istiyoruz. Biz dilenci değiliz. Sadece zararımızı çıkartıp başımızı doğrultacağımız bir dayanak peşindeyiz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.08.2019
18:38

Selde benimde evim gitti yerimizde uctu ev yapacak yerim yok devlet 101,000 tl krdi vercekmis iki sene sonra odemeli faizsiz ben bunu kabul etmiyorum ben koyumden kopmak istemiyorum benim gecmisim orda gelecegimde devlet yerimi istimlak etmicekmis ev yapmamada izin vercekmis o zaman bana yeni ywrlesim yeri gostermesi lazim koyumde istimlak edip ve evimin degerini vermesi lazim geri odemesiz ben devletimden bunu bekliyorum devlet boyle zamanda yanimizda olmayacakta ne zaman olacak devlet devletligini gostermesini arz ve talep ediyorum saygilar. Hayirli bayramlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,21
Ramazan Dagdelen,/Esmahanim koyundenim


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.