Düzce'ye 11 Milyonluk Acil Destek

Düzce'ye 11 Milyonluk Acil Destek

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı  Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, afet yaralarının sarılması için 7 milyonu hibe, 4 milyonu kredi olmak üzere toplam 11 milyon TL ödenek gönderildiğini söyledi.Selin hasarı ilk belirlemelere göre 10,4 milyon olduğu bildirilmişti.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu havadan helikopterler yaptığı ilk incelemede 21 bin dönümden fazla ekili arazini sular altında kalıp zarar gördüğünü açıklamıştı.Bu arazilerin sılajlık mısır ekidiğini var sayarsak ortalma ürün zararı 180-200 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor.  

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı  Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’de meydana gelen sel afeti için acil ödenek aktarıldığını bildirdi.

 Ayşe Keşir yaptığı açıklamada İLBANK tarafından  Düzce’de  su baskınının izlerini silmek için ilk etapta Düzce Belediyesine  verilen hibe ve krediye ilave olarak 7 milyonu hibe, 4 milyonu kredi olmak üzere toplam 11 milyon TL'nin  ilgili kurumların hesaplarına yatırıldığını bildirdi.

  Ayşe Keşir , Düzce İl Özel idaresi ve belediyelere sağlanan acil ödenekleri ile su baskının izlerinin silineceğine dikkat çekti. 7 milyon TL hibenin Düzce’ye aktarıldığını vurgulayan Keşir “ Batı Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış sonrası şehrimizde bölgesel afetler oluştu.

 Afet yaralarının sarılması için İLBANK’tan talep ettiğimiz acil ödenekler gönderildi.  Afet kapsamında 7 milyonu hibe, 4 milyonu kredi olmak üzere toplam 11 milyon lira gönderildi. Bu kapsamda;  İl Özel İdareye; 2 milyon lira hibe, 3 milyon lira kredi,

Akçakoca Köylere Hizmet Götürme Birliğine; 1 milyon lira hibe,

Gölyaka Belediyesine; 1 buçuk milyon lira hibe, 1 milyon kredi,

Beyköy Belediyesine; 750 bin lira hibe,

Akçakoca Belediyesine; 1 milyon lira hibe,

Yığılca Belediyesine; 750 bin lira hibe olarak gönderildi” ifadelerini kullandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.