Sahte Para Kurbanı Olma!

Sahte Para Kurbanı Olma!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emniyet ekipleri kurban satıcılarını dolandırıcılara karşı uyardı. Ekipler sahte para ve tırnakçılığa dikkat çekti. Sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırd edilebileceği anlatıldı. Emniyet ekipleri kurban bayramı öncesi “Dolandırıcı Kurbanı Olmayın” uyarısında bulundu.

Kurban satıcılarından özellikle döviz ile alışveriş yapmamaları istendi. Yoğunluğun yaşanacağı arife gününde satıcıların çadırlarında yada üzerlerinde para bulundurmalarının riskli olduğu ifade edildi.

Sahte paranın nasın anlaşılabileceği ile ilgili de bilgiler veren ekipler “Paraya dokunduğunuzda kalitesini anlayabilirsiniz. Sahte para A4 kağıdından olduğu için serttir. Orijinal paramız ise lifli bir yapıda olduğu için yumuşaktır. Sonra paranın üzerinde kabartma noktaları vardır. Bunlara dikkat edelim. Eski yöntemlerden paranın üzerindeki Atatürk’e bakma, filigrana bakma. Bunlar maalesef artık yapılabiliyor. Sizin artık paranın üzerinde bulunan sıfır kısmına bakarak sahte olup olmadığını anlamanız gerekiyor. Ayrıca aldığınız parayı sayarken tek tek saymanızı ve tırnakçılığa karşı dikkatli olmanızı istiyoruz” denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.