Kent Merkezinde Korona Virüs Denetimi

Kent Merkezinde Korona Virüs Denetimi

Düzce Valiliği'nin koordinasyonunda Korona virüs ile mücadele kapsamında il genelinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde açıklamada bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, okullara gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki izlenimlerini aktararak çocuklarda oluşan maske bilincinin yetişkinlere oranla daha yüksek olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 'sağlık için hepimiz için' sloganı ile başlatılan Korona virüs denetimleri Düzce'de aralıksız bir şekilde devam ediyor. İl protokol üyelerinin katılımı ile düzenli bir şekilde sürdürülen denetimler vatandaşların yoğun olduğu bölgede Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. 112, Emniyet ve zabıta personellerinin katılığı denetimde vatandaşlara ve esnaflara maske dağıtımı gerçekleştirilirken, korona virüs tedbirleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

"Sağlık ekiplerini daha fazla yormayalım"

Ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, şöyle konuştu:

“Durum daha kötüye gitmesin diye daha fazla vaka artışı olmasın diye biz yine sahadayız. Arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, imamlarımız, emniyet güçlerimiz hepsi canla başla çalışıyorlar. Biz hep şunu söylüyoruz, sağlık ekiplerini daha fazla yormayalım. Sağlık çalışanlarını daha fazla yormamak adına lütfen herkes kurallara uysun. Herkes bu işin bilincine varsın. Bu işin ne kadar önemli olduğunu anlasın ve ona göre davransın. Özellikle bu pozitif çıkan hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ama duyarlı vatandaş bilincinde olsunlar. İnsanlar bunun bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve başkalarına zarar verici olduğu hiçbir zaman unutmasınlar. Lütfen evlerinde iyileşmeyi beklesinler.”

"Yurda yerleştirilen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılarız"

Korona virüs karantina sürecinin evlerinde geçiremeyecek durumda olan vatandaşları KYK yurtlarına yerleştirdiklerini belirten Vali Atay, yurtlara yerleştirilenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. Vali Atay konuşmasına şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın bir kısmını da yurtlara aldık. Yine tekrar ediyorum evlerinde kendi çocukları, yakınlarını, akrabalarını hastalık yayabilecekleri düşünenler varsa biz bunları alır yurtlara yerleştirir ve yurtlarda bakarız. Her türlü ihtiyaçlarını da karşılarız. Bu konuda da vatandaşlarımızın yanındayız. Ama lütfen maskelerini taksınlar. Kurallara uysunlar.”

"Çocuklar yetişkinlere oranla daha duyarlı"

Okullara gerçekleştirdiği ziyaretlerde öğrencilerde maske bilincinin yetişkinlere oranla daha fazla olduğunu söyleyen Vali Atay. “Okullara gidiyorum, okullarda çocuklarda çok ciddi bir bilinç var. Çocuklarımız bu maskeyi takıyorlar. Çocuklarımızın herkese örnek olması gerekiyor. Yani küçük çocukları görünce büyük duyarsız vatandaşların nasıl böyle olduğunu anlayamıyorum. Lütfen hiçbir şey bilmiyorsalar çocuklara baksınlar” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.