Mide Bulandıran Taciz İddiası

Mide Bulandıran Taciz İddiası

Düzce’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan bir temizlik işçisinin, yaşları 16 ila 17 arasındaki gençleri taciz ettiği iddiası ortaya atıldı. Çocuğunun telefonunda gördüğü mesajlar üzerine harekete geçen anne, savcılığa şikayette bulundu. 35-40 yaşları arasında olduğu tahmin edilen temizlik işçisinin çocuklara gönderdiği yazışmalarda ise mide bulandırıcı mesajlar yer alıyor.

İddiaya göre istismar 2020 yılında Düzce’nin Çilimli ilçesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı bir spor salonunda meydana geldi. Spor salonunda temizlik işçisi olarak çalışan İ.K., yaşları 16 ila 17 arasındaki gençlere önce para teklif etmeye başladı. Daha sonra gençlerin telefonlarına ulaşan İ.K. taciz mesajları atmaya başladı.

Gençlerden birinin annesi tarafından durum fark edildi. Oğlunun Whatsapp mesajlarına bakan anne, İ.K. tarafından oğluna para teklif edildiğini ve bel altı mesajların atıldığını gördü. Daha sonra oğlundan şahıs hakkında ve durum hakkında bilgi alan anne, soluğu karakolda aldı. Çilimli Kaymakamı ve karakolda görevli bir komiserle konuyu paylaştığını söyleyen anne halen bir sonuç alınamamasından şikayetçi. Şikayet üzerine şahsın Çilimli’deki spor salonundan Merkez’de bulunan 18 Temmuz Stadyumuna gönderilmesinin şahıs için bir ödül olduğunu belirten anne gereğinin yapılmasını istiyor.

Şahsın mesajlarında 15 yaşındaki bir kız çocuğunu da taciz ettiğini anlattığını belirten anne, şöyle konuştu:

“Bu süreç 1 yıl önce başladı. Oğlumun Whatsapp mesajlarına baktığımda fark ettim durumu. Bebişim yazmıştı oğluma bir erkek. Oğluma para teklif etmiş. Ben korktum mesajları görünce numarayı engelledim. Daha sonra karakola gittim. İfademizi verdik konuyla ilgili.

“Bu adamın oğlumla ne işi var dedim?”

Çilimli Spor salonunda çalışan İ.K. diye biri bu şahıs. Temizlik işçisi olarak çalışıyormuş. Oğluma öyle şeyler yazıp para teklif edince dedim bu adamın oğlumla ne işi var? Oğluma durumu sorunca oda bana Anne böyle şeyler yapıyor taciz ediyor dedi.

“Bana şahsın iyi biri olduğunu anlatmaya çalıştılar”

İfade verdik. Orada çok güzel ilgilenildi. O akşam İ.K. getirildi. Birkaç gün sonra tekrar komiserimiz bizi çağırdı. İfadeni almıyorum fakat konuşalım bu konu hakkında dedi savcılığa gitmeden önce. Benimle uzlaşma konuşması yapmak istedi. Bu şahsı araştırmışlar, köyündeki muhtara sormuşlar. Çok iyi ve çok dürüst biri olduğunu söylemişler. Komiserimiz de bana şahsın iyi biri olduğunu söyledi. Peki iyi biri de bunlar ne o zaman dedim ben de. Sesli mesajlar var, yazılı mesajlar var.

“Çocuklara para teklif ediyor”

Mesajlarında çocuklara şurada buluşalım, 100 lira veririm diyor. Teklifler vardı yani. Çocuklara 15 yaşındaki bir kızı taciz ettiğini söylüyor. Yine Çilimli’den birkaç kişinin olduğunu söylemiş.

“Müdahale edeceği dediler ama sonuç yok”

Sonra komiser bana bu adam hakkında empati yapıyorum da hiç düşünemiyorum falan dedi. Bende dedim ne empatisi böyle bir konuda. Sonra bana sen eşinle birlikte neden gelmiyorsun dedi. Eşin kahvede sen buradasın gibi şeyler söyledi. Bende ben kadınsam gelemem mi dedim. Karakoldan çıktıktan sonra çok huzursuz oldum. Komiseri CİMER’e şikayet ettim. Daha önceden kaymakamdan da randevu almaya ve konuyu anlatmaya çalıştım. Kaymakamdan da randevu alamayınca ondan sonra karakola gittim. Karakola gittikten sonra çağırdı kaymakam beni. Onunla da aynı şeyleri konuştuk. Her şekilde müdahale edeceğiz dediler ama savcılığa gittikten sonra dosya İ. K. Çilimli’deki spor salonundan alınıp Merkez’deki spor salonuna getirmişler orada çalışıyormuş şu anda. Komiser daha sonra bana o şahsın müdürünün söylemlerini iletti. Şahsın kimseye zararı olmadığını ve çok efendi bir çocuk demiş Gülay Müdür o şahıs hakkında. O şahıs 35-40 yaşlarında çocuklar ise 16-17 yaş aralığında.

“16 yaşındaki çocuk viskinin tadına bakıyormuş”

Mesajlarında alkol kullanırken fotoğraf atıyor, şu anda şunu içiyoruz. Şunun tadına bakıyoruz diyor. 16 yaşındaki çocuk viskinin tadına bakıyormuş. Bazı mesajları çocuk yakalayamadan hemen sildi.

“Bir yıldan beri uğraşıyorum ancak bir sonuç yok”

Gerekenin yapılmasını istiyorum. Bir yıldan beri uğraşıyorum ancak bir sonuç yok. Bu kanıtlarla birlikte savcılığa gittim. Orada da savcıyla görüşemedim. Bu Düzce’de 18 Temmuz Stadyumunda çalışmaya başlamış. Benim çocuğum bu kadarla kurtuldu. Orada daha neler oluyor veya neler olur onu bilemiyorum. Başka çocuklar en azından zarar görmesin. Bu süreç çocuğumun psikolojisini çok kötü etkiledi. Maddi durumum olmadığından kardeşimin arkadaşının yardımıyla psikolojik destek alıyor. 1 yıldan beri her ay psikolojik tedavi görüyor. Çok şükür ki bizim başımıza çok bir şey gelmedi. Ben yazışmalardan yakaladım. Ama başına gelenler tabii var mı yok mu bilmiyorum. Bu konunun incelenmesini istiyorum.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.03.2021
14:51

Varsa adalet gerçek çıksın gün yüzüne . Olayı bilmesine rağmen gereğini yapmayan eski ilçe emniyet müd. ve eski ilçe gençlik spor müdürü sorumlu bence .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,74
Adalet
29.03.2021
00:44

Doğruluk payı varsa iğrenç bir durum. boşverilmemeli araştırılmalı. ergen yaşlardaki çocuklar her şeye kanabilir. sapkın insanlardan korunmalı.çocuklar bizim geleceğimiz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,80
Hanife gür
27.03.2021
21:00

Ilgili şahsın korumu il şube müdürü Gülay hanım galiba .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,55
Çilimli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.