Beyköy Kaledibi Restaurant Ziyaretçilerini Bekliyor

Beyköy Kaledibi Restaurant Ziyaretçilerini Bekliyor

Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Gündem Programına Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç konuk oldu. Programın çekimleri Başkan Kılıç'ın Beyköy ve Düzce turizmine yeni kazandırdığı Beyköy Kaledibi Restaurant'ta gerçekleştirildi. Başkan Osman Kılıç Eşsiz doğası asırlık çınar ağaçları altında adete büyüleneceğiniz, unutulmaz bir gün geçirmek isteyen Düzcelileri Kaledibi Restaurant'a davet etti.

 

Başkan Kılıç iki yıl önce Orman genel Müdürlüğünden 20 yılığına Beyköy Belediyesi olarak kiralandığını bildirdi. Kılıç burada önceden eski binalar vardı önce peyzaj çalışmalarımızı yaptık, sonra projemiz kapsamında 17 adet kamelya 250 metrekare bir restaurant,120 metrekare mescid ve tuvaletleri yaptık dedi. Yaklaşık restaurantımıza ait arazi 10 dönüm civarında,10 dönümde günübirlik piknik alanı olarak kullanılıyor. Biz gördük ki son üç aydır öyle bir rağbet var ki hafta sonları araç park edecek yerimiz kalmıyor insanlar araçlarını karşıya park edip yürüyerek buraya geliyorlar. Çok ciddi bir talep var doluluk oranı kapasitesinin 10 kat fazlası diyebilirim. Hafta sonları sabah sekiz buçukta dolmaya başlıyor saat 10 11 de geldiğin zaman boş masa bulma şansınız yok kendi getirdiğin portatif masa sandalyeni koyacak yer bulamıyorsun hafta sonları. Günübirlik piknik alanında 55 tane masa ve oturma gurubu var en az üç kat daha fazla insan kendi getirdiği portatif masa sandalye piknik örtülerine oturarak vakit geçiriyor. Mangallarını yakabiliyor dedi.

Başkan Kılıç burayı bir buçuk senede tamamladıklarını tesisin bulundu alanın yanında 15 dönümlük bir alanın daha önümüzdeki sezona Düzce'nin turizmine kazandırılacağını söyledi. Yaklaşık tesis tamamlanınca günübirlik tatilciye yaklaşık iki bin kişiye hizmet yetişebileceğini söyledi. Günü birlik tatil yapanlardan hiçbir ücret almadıklarını Orman işletmesini fiyatlarına göre araçtan 50 lira, motosikletten 20 lira, minibüsten 80 lira yayadan 10 lira ücret alınabileceği söyledi. Biz bu yıl bu ücretler almıyoruz burada ciddi bir yatırım masraf var önümüzdeki yıl bu ücretleri alacağız burada bu sıcakta güneş görmeyen 25 dönüm serin bir alan var sabah erken ve akşam saatlerinde tedbirli gelin burada üşürsünüz dedi. Tesisin her yerinde bulunan devasa çınar ağaçlarının Üniversite öğretim görevlileri tarafında yaşlarını hesaplanması için de başvurduklarını söyledi.

Başkan Kılıç biz burada hiç ağaç kesmeden hiçbir ağaca zarar vermeden bu hale getirdik dedi.

Özelikle çocukların bu alanı ve tesisin içinden geçen derede  eğlendiklerini üstlerini ıslattıkları için ailelerinin tedbirli gelmeleri konusunda uyardı. Kaledibi Restaurant tesisinin doğal güzelliği ve yaptığımız yatırımlar doğaya uygun olduğu için günübirlik tatilciler tarafından büyük talep görüyor dedi. Restaurantta sadece ızgara menüsü oluğunu ve fiyatlarını çoğu tesise göre düşük olduğunu burada amacımız para kazanmaktan daha ziyade halkımıza hizmettir dedi. Düzcedeki normal lokantalarda fiyatlar ne ise bizde de o fiyat dedi. Restaurant alanında 5 adet kamelyada ocak başı mangal yapma alanı olduğunu, vatandaş geliyor etini bizden alıyor kamelyasında mangalını kendi yapabiliyor dedi. Mangalını da biz yakıyoruz vatandaş etini kendi pişirip keyfini çıkartıyor dedi. Restaurantta 35 kişini hizmet verdiğini sabah kahvaltısı için de çok tercih edildiğini söyledi. Kahvaltını saat bire kadar devam ettiğini birden sonra normal ızgara yemek çıktığını ifade etti. Yemek menüsünde et ızgara menü olduğunu akşam saat 10'a kadar servisin devam ettiğini 10 dan sonra çay ve kahve servisi yapıldığını saat 12'de yaz sezonu olduğu için kapandığını ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.09.2023
20:41

Geçenlerde ailece gittik çocuklar içinde akan dereye biz asırlık ağaçların altında serinliğine bayıldık tavsiye ederim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,98
Düzceli Birol
18.09.2023
20:40

çok güzel bir tesis olmuş tebrikler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,87
Beyköylü
13.09.2023
00:00

Vallaha helal olsun başkan, Gölyakanında kültürparkı var ancak Gölyaka Belediyesinde bu güzellikleri kültürparka yapacak ne bir başkan ve başkan yardımcısı nede encümenleri malesef yok. Bu güzellikleri yapacak bir belediye başkanı bizde yok, sayın Osman kılıç Gölyakaya seçimlere kadar başkanlık yapsa da bizim kültürparkı da elden geçirip revize etse ne güzel olurdu. Kültürpark Düzcede ender bulunan yerlerden ancak hiçbir yenilik yok, küçücük ızgaralar yaptılar bitti başka bir yenilik yok, içinden dere geçiyor o derenin etrafı düzenlenip birsürü çok güzel şeyler yapılabilir, ki hafta içi dahi özellikle dışarıdan gelenlerle doluyor ama ilgilenen ilgililerimiz yok malesef, malesef.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,02
Helal olsun Osman başkan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.